​Liverpool - Real Madrid, meci contând pentru prima manşă a optimilor de finală din Liga Campionilor, este programat, marţi, 21 februarie, de la ora 22:00, pe Anfield, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Liverpool (un trofeu şi ale două finale în ultimii cinci ani) şi Real Madrid (cinci trofee în ultimii nouă ani) se întâlnesc în cel mai tare meci al acestei faze din UEFA Champions League, care va fi arbitrat de o brigadă din România, cu Istvan Kovacs la centru, ajutat de asistenţii Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene, şi de rezerva Horaţiu Feşnic.

Liverpool a dat recent primele semne de revenire în Premier League, cu două victorii consecutive, 2-0 cu Everton (a) şi 2-0 cu Newcastle (d), şi a urcat pe locul 8 în clasament, la şapte puncte de locul 4, ocupat de Tottenham, care are însă două meciuri în plus disputate.

În Liga Campionilor, echipa lui Jurgen Klopp a început dezastruos, 1-4 pe terenul lui Napoli, dar apoi a bifat cinci victorii consecutive şi s-a calificat mai departe de pe locul 2 dintr-o grupă din care au mai făcut parte Ajax Amsterdam şi Glasgow Rangers.

Liverpool are în palmares şase trofee ale UEFA Champions League, cel mai recent fiind cucerit în sezonul 2018-2019, după o finală cu Tottenham, disputată pe Wanda Metropolitano din Madrid, scor 2-0 (Salah 2p, Origi 87).

Real Madrid trece, la rândul ei, prin momente dificile în LaLiga, unde este pe locul 2, la opt puncte în spatele marii rivale Barcelona, şi vine, de asemenea, după două succese în campionat, 4-0 cu Elche (a) şi 2-0 cu Osasuna (d).

Echipa antrenată de Carlo Ancelotti, care acum 10 zile câştiga pentru a cincea oară din tot atâtea participări Campionatul Mondial al Cluburilor, 4-1 în semifinale cu Al Ahly (Egipt) şi 5-3 în finală cu Al Hilal (Arabia Saudită), s-a calificat în „optimile” din Liga Campionilor după ce a terminat pe locul 1 o grupă cu RB Leipzig, Şahtior Doneţk şi Celtic Glasgow.

Real Madrid a câştigat de 14 ori cea mai importantă competiţie intercluburi din lume, ultima oară chiar în ediţia precedentă, după o finală cu Liverpool, pe Stade de France din Paris, scor 1-0 (Vinicius 59).

Cele două echipe s-au întâlnit în trei finale ale UEFA Champions League, în care Liverpool s-a impus o dată (1980-1981), iar Real Madrid de două ori (2017-2018 și 2021-2022).

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Liverpool - Real Madrid.

Liverpool - Real Madrid 1X

Cotă 1.42


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol