FCSB - Universitatea Craiova, meci contând pentru etapa a 26-a din campionatul României, este programat, duminică, 19 februarie, de la ora 20:00, pe Arena Naţională din Bucureşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

FCSB şi Universitatea Craiova se întâlnesc în derby-ul etapei a 26-a din SuperLiga, ambele echipe având ca obiectiv nu doar intarea în play-off, ci lupta pentru titlul de campioană a României.

FCSB are 47 de puncte şi vine după trei victorii (toate în deplasare) şi o înfrângere (acasă) în partidele disputate în 2023, perioadă în care a profitat de jocul rezultatelor şi s-a apropiat la doar câteva puncte de locul 1.

Echipa antrenată de Mihai Pintilii nu s-a prea descurcat în meciurile de pe teren propriu, în care a bifat şase victorii, patru remize şi două înfrângeri, iar cel mai bun marcator al roş-albaştrilor este Andrea Compagno, cu 14 goluri în acest sezon din SuperLiga.

FCSB are al doilea cel mai bun atac din campionat, cu 42 de goluri marcate, dar şi cea mai slabă apărare dintre primele şase clasate, cu 29 de goluri primite.

Universitatea Craiova are 44 de puncte şi vine după două victorii şi două înfrângeri în partidele disputate în acest an, iar în ultima săptămână s-a despărţit de mai mulţi fotbalişti importanţi, precum Giedrius Arlauskis (fără echipă), Ivan Martic, Dan Nistor (plecaţi la U Cluj) şi Paul Papp (ajuns la Petrolul).

În meciurile din deplasare, echipa antrenată acum de Eugen Neagoe mai degrabă a dezamăgit, cu patru victorii, trei egaluri şi cinci înfrângeri, iar golgheterul oltenilor este Andrei Ivan, cu opt reuşite în actuala ediţie de campionat, în condiţiile în care Universitatea Craiova are cea mai slabă ofensivă dintre primele şase clasate, cu 32 de goluri marcate.

Ambele echipe au câştigat în precedenta etapă de campionat, FCSB cu 2-1 pe terenul celor de la Voluntari, iar Universitatea Craiova cu 2-0 acasă în faţa lui CFR Cluj.

La meciul FCSB - Universitatea Craiova sunt aşteptaţi peste 20.000 de spectatori, un record de asistenţă pentru fotbalul românesc în anul 2023 (la partida din turul campionatului, disputată pe „Ion Oblemenco”, au fost prezenţi 21.000 de fani).

În meciul din tur, Universitatea Craiova s-a impus în Bănie în faţa celor de la FCSB, scor 2-1, goluri marcate de Bogdan Mitrea (32p) şi Răzvan Oaidă (66a), respectiv, Andrea Compagno (45+6p).

Superbet oferă cota 1,95 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul FCSB - Universitatea Craiova.

FCSB - Universitatea Craiova GG


Cotă 1.95


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol