Aston Villa - Arsenal, meci contând pentru etapa a 24-a din campionatul Angliei, este programat, sâmbătă, 18 februarie, de la ora 14:30, pe Villa Park din Birmingham, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 1.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Aston Villa şi Arsenal deschid etapa a 24-a din Premier League, ambele echipe venind după ce au pierdut în faţa lui Manchester City, gazdele sâmbăta trecută, în etapa a 23-a, iar oaspeţii miercuri, 15 februarie, într-o restanţă din etapa a 12-a.

Aston Villa ocupă locul 11, cu 28 de puncte (din 22 de meciuri), şi se află acum la 10 puncte deasupra locurilor retrogradabile, chiar dacă a pierdut ultimele două partide din campionat, 2-4 acasă cu Leicester şi 1-3 în deplasare cu Manchester City.

Echipa antrenată de Unai Emery este în scădere de formă după ce antrenorul spaniol reuşise rezultate excelente imediat după ce l-a înlocuit pe Steven Gerrard şi a ajuns la 11 puncte distanţă de ultima poziţie care duce în cupele europene.

Pe teren propriu, Aston Villa a avut evoluţii oscilante şi a bifat cinci succese, două remize şi patru înfrângeri, iar cel mai bun marcator al echipei este Ollie Watkins, cu şase goluri în acest sezon din Premier League.

Arsenal este pe locul 2, cu 51 de puncte, la egalitate cu Manchester City, echipă în faţa căreia a pierdut şefia clasamentului după 1-3 pe teren propriu într-un meci restant disputat la mijlocul săptâmânii, dar „cetăţenii” au un meci în plus disputat.

Echipa lui Mikel Arteta a bifat astfel al patrulea meci consecutiv fără victorie (au fost trei înfrângeri, inclusiv una cu Manchester City în FA Cup, şi un rezultat de egalitate), dar are şanse mari să-şi revină în următoarea perioadă, în care va întâlni echipe din a doua jumătate a ierarhiei.

Arsenal este pe primul loc într-un clasament al meciurilor disputate în deplasare, cu opt victorii, un egal şi două înfrângeri, iar golgheterii echipei sunt Bukayo saka şi Martin Odegaard, fiecare cu câte opt reuşite în acest campionat.

În partida din tur, disputată pe 31 august 2022, Arsenal s-a impus pe teren propriu în faţa lui Aston Villa cu 2-1, goluri marcate de Gabriel Jesus (30) şi Gabriel Martinelli (77), respectiv Douglas Luiz (74).

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticu X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Aston Villa - Arsenal.

Aston Villa - Arsenal
X2
Cotă
1.25

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol