Lazio - CFR Cluj, meci din prima manşă a play-off-ului pentru optimile de finală din UEFA Conference League, este programat, joi, 16 februarie, de la ora 22:00, pe Stadio Olimpico din Roma, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Lazio şi CFR Cluj, două echipe care suferă în cpompetiţiile interne, se întâlnesc într-o „dublă” care are ca miză accederea în optimile de finală din UEFA Conference League.

Lazio a pierdut ultimul meci din Serie A, 0-2 acasă cu Atalanta, şi ocupă acum locul 6 în campionat, la 20 de puncte de liderul Napoli şi la doar două puncte de poziţiile de UEFA Champions League.

Echipa antrenată de Maurizio Sarri se află în plină criză, reuşind doar două egaluri în ultimele trei partide de campionat, interval în care a fost eliminată din Cupa Italiei, după 0-1 pe terenul lui Juventus.

Lazio vine din UEFA Europa League, acolo unde a încheiat pe locul 3 o grupă cu Feyenoord, Midtjylland şi Sturm Graz (toate echipele au avut acelaşi numrp de puncte), iar în sezonul trecut era eliminată în play-off-ul pentru „optimi” de FC Porto.

Ştefan Radu, jucătorul care a evoluat în cele mai multe meciuri pentru Lazio din întreaga istorie a clubului (426), a fost scos de pe lista UEFA şi nu poate juca împotriva campioanei României.

CFR Cluj merge la Roma după două înfrângeri suferite în SuperLiga, 0-1 acasă cu FCSB şi 0-2 în deplasare cu Universitatea Craiova, şi ocupă locul 2 în clasament, la două puncte în urma liderului Farul Constanţa.

„E un meci pe care un fotbalist vrea să îl joace, un antrenor vrea să fie pe bancă. Un stadion extraordinar, CFR Cluj a fost de mai multe ori, eu am fost doar de două ori. E un meci pe care vrei să îl joci, sper ca jucătorii să dea maximum. Presiunea e pe Lazio, nu pe noi. Noi mergem să jucăm”, a spus Dan Petrescu, antrenorul ardelenilor, înainte de partida Lazio - CFR Cluj.

CFR Cluj a început aventura europeană în UEFA Champions League, de unde a fost eliminată în primul tur preliminar de Pyunik Yerevan, apoi a trecut în preliminariile UEFA Conference League de Inter Club d’Escaldes, Shakhter Soligorsk şi NK Maribor, pentru a termina pe locul 2 o grupă din care au mai făcut parte Sivasspor (calificată direct în „optimi”), Slavia Praga şi Ballkani.

Cele două echipe s-au mai întâlnit şi în ediţia 2019-2020 din UEFA Europa League, atunci când fiecare dintre ele s-a impus pe teren propriu, CFR Cluj cu 2-1 şi Lazio cu 1-0.

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Lazio - CFR Cluj.

Lazio - CFR Cluj 1

Cotă 1.38


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol