​Barcelona - Manchester United, meci din prima manşă a play-off-ului pentru optimile de finală din UEFA Europa League, este programat, joi, 16 februarie, de la ora 19:45, pe Camp Nou, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Barcelona, lider detaşat în LaLiga, şi Manchester United, locul 3 în Premier League în cel mai bun sezon din ultimii ani, se întâlnesc în cea mai tare „dublă” din această fază a competiţiei.

Barcelona vine după o victorie importantă în campionatul Spaniei, 1-0 pe terenul lui Villarreal, suces care o menţine la o distanţă apreciabilă în faţa marii rivale Real Madrid (8 puncte).

Catalanii au fost eliminaţi (pentru a doua oară consecutiv) înainte de fazele eliminatorii din UEFA Championa League după ce au terminat pe locul 3 o grupă cu Bayern Munchen, Inter Milano şi Viktoria Plzen, astfel că echipa antrenată de Xavi a „retrogradat” în UEFA Europa League, unde este, de altfel, principala candidată la cucerirea trofeului.

Deşi a câştigat de cinci ori UEFA Champions League, Barcelona nu a triumfat niciodată în UEFA Europa League şi nici în predecesoarea acestei competiţii, Cupa UEFA, iar în ediţia trecută a fost eliminată în sferturile de finală de Eintracht Frankfurt (1-1 în deplasare şi 2-3 acasă), echipă care avea să cucerească trofeul.

Manchester United a câştigat, de asemenea, ultima partidă oficială, 2-0 în deplasare cu Leeds, şi şi-a consolidat locul 3 în clasament, fiind la cinci puncte în spatele liderului Arsenal, care are, însă, un meci mai puţin disputat.

Echipa pregătită de Erik ten Hag a ajuns în această fază din UEFA Europa League după ce a terminat pe locul 2 o grupă cu Real Sociedad (echipă calificată direct în optimile de finală), Sheriff Tiraspol şi Omonia Nicosia.

„Diavolii” au câştigat UEFA Europa League în sezonul 2016-2017, 2-0 în finala cu Ajax Amsterdam disputată la Stockholm, iar în ediţia 2020-2021 au ajuns în ultimul act, unde au pierdut dramatic în faţa lui Villarreal, 1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 10-11 după loviturile de departajare.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima dată în sezonul 2018-2019 din Champions League, când Barcelona a câştigat ambele manşe în faţa lui Manchester United, 1-0 pe Old Trafford şi 3-0 pe Camp Nou.

Barcelona şi Manchester United s-au duelat şi în două finale din UEFA Champions League, catalanii câştigând de fiecare dată în faţa britanicilor, 2-0 pe Olimpico din Roma în 2009 şi 3-1 pe Wembley din Londra în 2011.

Superbet oferă cota 1,67 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Barcelona - Manchester United.

Barcelona - Manchester United GG


Cotă 1.67


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime