Arsenal - Manchester City, meci restant contând pentru etapa a 12-a din campionatul Angliei, este programat, miercuri, 15 februarie, de la ora 21:30, pe Emirates Stadium, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 1.

Stadion de fotbalFoto: Csaba Peterdi | Dreamstime.com

Arsenal şi Manchester City ar fi trebuit să joace partida din etapa a 12-a din Premier League pe 21 octombrie, dar „tunarii” au fost nevoiţi să joace cu o zi mai devreme meciul cu PSV Eindhoven, din UEFA Europa League, amânat după decesul Reginei Elisabeta a II-a.

Arsenal este lider în Premier League, cu 51 de puncte după 21 de meciuri, cu trei puncte peste a doua clasată, care este tocmai Manchester City („cetăţenii” au un meci în plus disputat), şi vine după două meciuri de campionat în care a obţinut un singur punct, 0-1 cu Everton (d) şi 1-1 cu Brentford (a).

Echipa antrenată de Mikel Arteta are al doilea atac, cu 46 de goluri înscrise (după Manchester City - 53), şi a doua apărare, cu 18 goluri încasate (după Newcastle - 13), iar în meciurile de pe teren propriu are opt victorii şi două remize, cel mai bun marcator al „tunarilor” fiind Martin Odegaard, cu opt reuşite în acest sezon.

Manchester City ocupă locul 2, cu 48 de puncte după 22 de meciuri, şi vine pe Emirates Stadium după o înfrângere, 0-1 cu Tottenham (d) şi o victorie, 3-1 cu Aston Villa (a), în precedentele două partide din Premier League.

Trupa lui Pep Guardiola este abia a cincea într-o ierarhie a partidelor disputate în deplasare, cu patru victorii, două remize şi trei înfrângeri, iar cel mai bun marcator al „cetăţenilor”, dar şi al campionatului, este Erling Haaland, cu 25 de goluri marcate în această stagiune.

Manchester City se află în acest moment implicată într-un scandal uriaş, fiind acuzată oficial că a încălcat peste 100 de reguli ale fair-play-ului financiar, astfel că riscă sancţiuni serioase, care merg până la retrogradarea din Premier League.

Clubul a mai avut probleme similare în 2020, atunci când a fost exclus iniţial de UEFA pentru două sezoane din competiţiile europene, dar a reuşit să evite sancţiunea după ce a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în 16-imile de finală ale FA Cup (Cupa Angliei), pe 27 ianuarie, când Manchester City s-a impus în faţa lui Arsenal, pe teren propriu, scor 1-0, graţie golului marcat de Ake, în minutul 64.

În stagiunea precedentă, Manchester City a câştigat ambele meciuri cu Arsenal, 5-0 în tur, pe teren propriu, şi 2-1 în retur, în deplasare.

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Arsenal - Manchester City.

Arsenal - Manchester City
X2
Cotă
1.42

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime