Milan - Tottenham, meci contând pentru prima manşă a optimilor de finală din UEFA Champions League, este programat, marţi, 14 februarie, de la ora 22:00, pe San Siro, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 3 şi Prima Sport 2.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Milan şi Tottenham, două echipe în criză de rezultate şi care n-au mai ajuns de ceva timp în primăvara europeană, se întâlnesc în manşa tur a uneia dintre cele mai interesante „duble” din optimile de finală ale Ligii Campionilor.

Milan a câştigat ultimul meci din Serie A, 1-0 acasă cu Torino, după o serie neagră de şapte meciuri fără victorie, inlcusiv în Cupa şi Supercupa Italiei, şi ocupă locul 5 în clasament, la egalitate de puncte cu Atalanta şi Roma, echipele de pe locurile 3 şi 4.

În Liga Campionilor, cu trei victorii, un egal şi două înfrângeri, Milan a terminat pe locul 2 o grupă câştigată detaşat de Chelsea, în faţa căreia a pierdut de două ori, 0-3 în deplasare şi 0-2 acasă, şi din care au mai făcut parte RB Salzburg şi Dinamo Zagreb.

Astfel, echipa antrenată de Stefano Pioli a ajuns din nou în optimile de finală ale acestei competiţii după o pauză de nouă ani.

Contestat tot mai mult de fani, Ciprian Tătăruşanu, portarul român al lui Milan, va fi titular şi în meciul cu Tottenham, după ce a bifat deja 21 de prezenţe în acest sezon, în toate competiţiile, profitând de accidentarea titularului de drept, Mike Maignan.

Milan este a doua cea mai titrată echipă din istoria UEFA Champions League, cu şapte trofee în palmares (doar Real Madrid are mai multe, 14), ultimul fiind cucerit însă tocmai în sezonul 2006-2007, după o finală cu Liverpool, scor 2-1 la Atena.

Tottenham vine după o înfrângere în Premier League, 1-4 pe terenul lui Leicester, survenită la doar şase zile după ce trecea cu 1-0, acasă, de Manchester City, şi rămâne pe locul 5, cu şanse mari însă de a prinde la final o poziţie de Liga Campionilor.

Echipa antrenată de Antonio Conte a câştigat în Liga Campionilor o grupă din care au mai făcut parte Eintracht Frankfurt, Sporting Lisabona şi Olympique Marseille, cu trei victorii, două remize şi o înfrângere.

Cea mai mare performanţă a londonezilor în această competiţie este finala disputată în stagiunea 2018-2019, pierdută în faţa lui Liverpool, scor 0-2 (la ultima prezenţă, în sezonul 2019-2020, Tottenham s-a oprit în optimile de finală).

Cele două echipe s-au mai întâlnit în UEFA Champions League şi în sezonul 2010-2011, tot în faza optimilor de finală, când Tottenham s-a calificat după ce s-a impus în faţa lui Milan cu 1-0 în tur, în deplasare, iar în retur scorul a fost egal, 0-0.

Superbet oferă cota 1,50 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Milan - Tottenham.

Milan - Tottenham 1X

Cotă 1.50


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime