Liverpool - Everton, meci contând pentru etapa a 23-a din campionatul Angliei, este programat, luni, 13 februarie, de la ora 22:00, pe Anfield, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 3 şi Prima Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Etapa a 23-a din Premier Legue este încheiată de un Merseyside Derby mai trist ca oricând, cele două echipe din Liverpool fiind departe de aşteptările avute la startul sezonului 2022-2023.

Liverpool este doar pe locul 10, cu 29 de puncte după 20 de partide, şi se prezintă la derby-ul oraşului după ce a acumulat un singur punct în ultimele patru meciuri de campionat, 0-0 acasă cu Chelsea (în rest au fost trei înfrângeri, toate în deplasare, 1-3 cu Brentford, 0-3 cu Brighton şi 0-3 cu Wolverhampton.

Între timp, echipa antrenată de Jurgen Klopp a fost eliminată şi din FA Cup (Cupa Angliei), în 16-imile de finală, 1-2 pe terenul lui Brighton, după ce, la finalul anului trecut, „coromoranii” părăseau şi EFL Cup (Cupa Ligii), 2-3 în deplasare cu Manchester City.

În ciuda parcursului modest, Liverpool a avut evoluţii solide pe Anfield, unde a bifat şase victorii, trei egaluri şi o înfrângere (1-2 cu Leeds), iar cei mai buni marcatori ai echipei în campionat sunt Roberto Firmino şi Mohamed Salah, fiecare cu câte şapte goluri.

Everton ocupă locul 18, retrogradabil, cu 18 puncte după 21 de meciuri, fiind la un punct în urma lui Leeds şi la două puncte distanţă de West Ham United, cele mai apropiate echipe de zona periculoasă a clasamentului.

„Caramelele” au câştigat etapa trecută, 1-0 acasă cu liderul Arsenal, la meciul de debut al lui Sean Dyche, instalat în locul lui Frank Lampard, după o serie de trei înfrângeri consecutive, 1-4 cu Brighton (a), 1-2 cu Southampton (a) şi 0-2 cu West Ham United (d).

În acest interval, Everton a ieşit din FA Cup (Cupa Angliei), 1-3 în deplasare cu Manchester United, în turul al treilea, după ce anul trceut fusese eliminată şi din EFL Cup (Cupa Ligii), 1-4 pe terenul lui Bournemouth.

Everton nu s-a descurcat mai deloc în meciurile din deplasare, unde a bifat o victorie, patru remize şi cinci înfrângeri, golgheterul echipei fiind Demarai Gray, cu trei reuşite îm acest sezon de Premier League.

În partida din tur, disputată pe 3 septembrie 2022, cele două echipe au remizat, scor 0-0, pe Goodison Park, după ce, în stagiunea precedentă, Liverpool câştigase ambele meciuri cu Everton, 4-1 (d) şi 2-0 (a).

Superbet oferă cota 1,90 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Liverpool - Everton.

Liverpool - Everton GG


Cotă 1.90


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol