Petrolul - Hermannstadt, meci contând pentru etapa a 25-a din campionatul României, este programat, luni, 13 februarie, de la ora 20:00, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Stadion de fotbalFoto: Csaba Peterdi | Dreamstime.com

Petrolul şi Hermannstadt, două echipe nou promovate, încheie etapa a 25-a din SuperLiga cu un meci care le poate decide viitorul, fiecare dintre combatante încercând o cât mai mai bună poziţionare la finalul sezonului regulat.

Petrolul este pe locul 8, cu 30 de puncte, la cinci puncte distanţă de zona locurilor de baraj şi la şapte puncte în faţa poziţiilor direct retrogradabile, dar echipa din Ploieşti a pierdut toate cele trei meciuri din acest an, 0-1 cu Mioveni (d), 1-2 cu Chindia (a) şi 0-5 (d) cu Botoşani.

În urma acestor rezultate, Nicolae Constantin a demisionat, locul său fiind luat de un alt fost jucător al „lupilor galbeni”, Florin Pârvu, care în perioada 2016-2023 a fost antrenor în China, la echipa U21 a celor de la Henan Songshan (fosta Henan Jianye), pentru care a şi evoluat în două rânduri (1997-1998 şi 2004).

Petrolul a avut evoluţii dezastruoase pe teren propriu în acest sezon, unde a bifat patru victorii şi opt înfrângeri, cel mai bun marcator al echipei fiind Gicu Grozav, cu şapte goluri.

Hermannstadt are 25 de puncte şi s-a apropiat de zona periculoasă a clasamentului după ce a fost penalizată cu nouă puncte din cauza datoriilor, sancţiune confirmată şi de Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, acolo unde sibienii au pierdut procesul cu FRF.

Echipa antrenată de Marius Măldărăşanu a cucerit un singur punct în cele trei partide disputate în 2023, 0-1 cu FCSB (a), 0-2 cu Universitatea Craiova (d) şi 1-1 cu FC Argeş (a).

„Este clar că ne vom bate pentru menţinerea în SuperLiga, ăsta a fost obiectivul de la început. Eram destul de bine, eram pe locul 6, cu speranţe mari la a atinge play-off-ul”, a declarat Marius Măldărăşanu după decizia de la TAS.

În partidele din deplasare, Hermannstadt s-a mişcat destul de bine, bifând patru victorii, cinci remize şi trei înfrângeri, golgheterul sibienilor fiind Daniel Paraschiv, cu 10 reuşite în acest campionat, fotbalist care tocmai a refuzat o ofertă de la Dinamo Kiev.

În meciul tur, disputat pe 10 septembrie 2022, Hermannstadt s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Petrolul, scor 2-1, goluri marcate de Seto (10a), Stoica (90+4), respectiv, Irobiso (28).

Superbet oferă cota 1,47 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Petrolul - Hermannstadt.

Petrolul - Hermannstadt
X2
Cotă
1.47

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime