​Rapid - FC U Craiova, meci contând pentru etapa a 25-a din campionatul României, este programat, vineri, 10 februarie, de la ora 20:00, pe Stadiul Giuleşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Stadion de fotbalFoto: Aleksii Sidorov | Dreamstime.com

Rapid şi FC U Craiova se întâlnesc în cel mai interesant meci al etapei a 25-a din SuperLiga, atât prin prisma formei celor două echipe, cât şi a relaţiei dintre fanii olteni şi Adrian Mititelu, patronul grupării din Bănie.

Rapid este pe locul 3, cu 45 de puncte, la şase puncte în urma liderului Farul Constanţa şi la cinci puncte distanţă de a doua clasată, CFR Cluj, şi începe să spere la titlul, în condiţiile în care punctele se vor înjumătăţi în play-off.

Echipa antrenată de Adrian Mutu are şapte puncte acumulate în cele trei meciuri din 2023, 3-0 cu Sepsi şi 4-1 cu Voluntari (ambele acasă) şi 0-0 cu U Cluj (în deplasare), şi este singura din SuperLiga neînvinsă pe teren propriu în acest sezon, unde a bifat nouă succese şi trei remize.

Marko Dugandzic este golgheterul alb-vişiniilor şi al campionatului, cu 15 reuşite, după ce atacantul croat a marcat câte o „triplă” în ambele partide din Giuleşti, cu Sepsi şi Voluntari.

FC U Craiova ocupă locul 10, cu 27 de puncte, şi vine în Capitală după o victorie la scor obţinută acasă, 5-0 cu U Cluj, într-un meci jucat cu porţile închise, decizie luată de cub în urma incidentelor de la Sf. Gheorghe, când partida a fost suspendată din cauza scandărilor xenofobe ale fanilor din Bănie.

Adrian Mititelu, patronul oltenilor, a avertizat că este dispus să retragă echipa de pe teren la meciul cu Rapid, dacă fanii echipei alb-albastre vor avea acces pe stadion şi vor scanda injurii la adresa sa şi a familiei sale.

FC U Craiova este, practic, neînvinsă în 2023, în afara succesului din meciul contra „şepcilor roşii” având şi un egal, tot acasă, cu UTA Arad, dar cel mai probabil va pierde cu 0-3 la „masa verde” partida cu Sepsi.

În meciurile din deplasare din acest sezon, FC U Craiova a bifat două victorii, patru egaluri şi cinci înfrângeri, şi este echipa cu cele mai multe goluri marcate (27) dintre cele aflate în acest moment pe poziţii de play-out.

În meciul tur, disputat pe 10 septembrie 2022 şi la finalul căruia au avut loc incidente grave, pe tunelul ce duce la vestiare, FC U Craiova s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Rapid, scor 1-0, graţie golului marcat de Sidibe, în minutul 55.

Superbet oferă cota 1,95 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Rapid - FC U Craiova.

Rapid - FC U Craiova GG


Cotă 1.95


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

„Sursa foto: Dreamstime