​Lorient - Lens, meci contând pentru optimile de finală din Cupa Franței, este programat, joi, 9 februarie, de la ora 22:00, pe Stade du Moustoir, şi va fi transmis în direct de platforma de streaming AntenaPLAY.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lorient şi Lens se întâlnesc într-unul dintre cele mai echilibrate meciuri din această fază a competiţiei, în care se joacă o singură manşă eliminatorie, ambele echipe având evoluţii peste aşteptări în Ligue 1 şi visând la o accedere în cupele europene.

Lorient este pe locul 7 în clasament după 22 de etape, cu 36 de puncte, la doar patru puncte în spatele lui Rennes, ocupanta locului 5, ultimul care asigură, prin Ligue 1, accederea în UEFA Conference League.

Chiar dacă Lorient vine după o serie mai puţin reuşită, cu o victorie, două egaluri şi două înfrângeri în ultimele cinci partide din campionat, parcursul echipei antrenate de Regis Le Bris este cu atât mai remarcabil cu cât gruparea din Bretania a terminat stagiunea precedentă pe locul 16, evitând in extremis retrogradarea în Ligue 2.

În Cupa Franţei, Lorient a trecut cu 6-0 de La Chataigneraie (liga a cincea), în primul tur, şi cu 1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 4-1 după penalty-uri de Bastia (liga a doua), în 16-imile de finală, de fiecare dată în deplasare.

Lens ocupă locul 3 în campionat, după 22 de meciuri, cu 46 de puncte, la egalitate cu Marseille, echipa de pe locul 2 şi cu opt puncte mai puţine decât liderul Paris Saint Germain.

Echipa antrenată de Frank Haise a terminat stagiunea precedentă pe locul 7, iar acum se află la al treilea sezon consecutiv în Ligue 1, după promovarea obţinută în vara anului 2020, şi vine după o victorie, trei remize şi o înfrângere în ultimele cinci partide din campionat.

Lens a ajuns în optimile de finală ale Cupei Franţei după ce a trecut cu 2-0 de Linas-Montlhery (liga a cincea), în primul tur, şi cu 3-1 de Brest (locul 14 în Ligue 1), în 16-imile de finală, de fiecare dată în deplasare.

Lorient a câştigat o singură dată Cupa Franţei, în ediţia 2001-2002, după 1-0 într-o finală cu Bastia, disputată pe Stade de France din Paris, în timp ce Lens nu are nici un astfel de trofeu în palmares.

În ultimul meci direct disputat între cele două echipe, jucat în campionat, pe 31 august 2022, Lens s-a impus în faţa lui Lorient, pe teren propriu, scor 5-2.

Superbet oferă cota 1,80 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Lorient - Lens.

Lorient - Lens GG


Cotă 1.80


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol