Salernitana - Juventus, meci contând pentru etapa a 21-a din campionatul Italiei, este programat, marţi, 7 februarie, de la ora 21:45, pe Stadio Arechi din Salerno, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Salernitana şi Juventus se întâlnesc în ultima partidă a etapei a 21-a din Serie A, cele două echipe fiind vecine de clasament după ce torinezii au primit o penalizare de 15 puncte.

Salernitana este pe locul 16, cu 21 de puncte, la o distanţă destul de liniştitoare însă de poziţiile retrogradabile (18-20), şi vine după un succes, 2-1 pe terenul lui Lecce, care a pus capăt unei serii de opt meciuri fără victorie în campionat (două egaluri şi şase înfrângeri).

Seria negativă a dus chiar la o despărţire temporară de antrenorul Davide Nicola, demis după 2-8 în deplasare cu Atalanta, dar reangajat după două zile la presiunea fotbaliştilor din lot (Adrian Mutu se afla printre favoriţii la preluarea grupării din Salerno).

Salernitana a înregistrat rezultate modeste în meciurile de acasă, bifând trei victorii, trei egaluri şi patru înfrângeri (în ultimele patru partide de pe teren propriu a acumulat doar două puncte), şi are cea mai slabă defensivă din Serie A, cu 38 de goluri încasate.

Juventus ocupă locul 13, cu 23 de puncte, departe atât de zona periculoasă a clasamentului, cât şi de poziţiile europene, şi vine după o victorie importantă, 1-0 cu Lazio, la Torino, în urma căreia s-a calificat în semifinalele din Cupa Italiei.

În Serie A, echipa antrenată de Massimiliano Allegri are însă o serie catastrofală în ultimele trei partide, 1-5 cu Napoli (d), 3-3 cu Atalanta (a) şi 0-2 cu Monza (a), disputate după ce a primit penalizarea de 15 puncte.

În acest moment, există un apel de judecat în cazul depunctării, însă piemontezii au pe rol încă două procese care pot aduce sancţiuni şi mai grave, inclusiv o nouă retrogradare administrativă după cea din 2006!

În meciurile din deplasare, torinezii au bifat patru victorii, două egaluri şi trei înfrângeri, şi au a treia defensivă din campionat, cu 17 goluri încasate, după Napoli - 15 şi Lazio - 16.

În meciul tur, disputat pe 11 septembrie 2022, Juventus a remizat pe teren propriu cu Salernitana, scor 2-2, goluri marcate de Bremer 51, Bonucci 90+3, respective, Candreva 18, Piatek 45+5p.

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul 2: victorie pentru oapeţi în meciul Salernitana - Juventus.

Salernitana - Juventus

2
Cotă

1.57

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol