​Flamengo - Al Hilal, meci contând pentru semifinalele Campionatului Mondial al Cluburilor, este programat, marţi, 7 februarie, de la ora 21:00, pe Stade Ibn Batouta din Tanger (Maroc), şi va fi transmis în direct pe platforma de streaming FIFA+.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prima semifinală de la Club World Cup le aduce faţă în faţă pe Flamengo, deţinătoarea Copei Libertadores, şi Al Hilal, ultima câştigătoare a AFC Champions League.

Partida Flamengo - Al Hilal va fi arbitrată de Istvan Kovacs, care va fi ajutat de asistenţii Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene.

Flamengo revine la Campionatul Mondial al Cluburilor după o absenţă de patru ani şi intră în competiţie direct în semifinale, în calitate de câştigătoare a Copei Libertadores, 1-0 în ultimul act cu Atletico Paranaense (gol marcat de Barbosa în minutul 45+4), meci disputat pe 29 octombrie 2022, la Guayaquil (Ecuador).

Flamengo, cea mai populară echipă din Brazilia, este antrenată din 2023 de Vitor Pereira, care l-a înlocuit pe Dorival Junior, cu care câştigase, pe lângă Copa Libertadores, şi Cupa Braziliei, tot în 2022.

Flamengo, echipă din cartierul Gavea al oraşului Rio de Janeiro, se află la a doua participare la Club World Cup, după ce, în 2019, a ajuns până în finală, unde a fost învinsă de Liverpool, după prelungiri, gol marcat de Roberto Firmino, în minutul 99.

Flamengo este în acest moment lider în campionatul statului Rio de Janeiro (campionatul „Carioca”), cu 14 puncte după şase meciuri, în timp ce campionatul naţional (campionatul „Brasileiro Serie A”) încă nu a început.

Al Hilal a trecut în faza sferturilor de finală de Wydad Casablanca (Maroc), câştigătoarea CAF Champions League, scor 1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 5-3 după penalty-uri, şi participă pentru a doua oară la această competiţie.

În 2019, Al Hilal, antrenată atunci de Răzvan Lucescu, a ajuns până în semifinalele Campionatului Mondial al Cluburilor, când a dat tot peste Flamengo, scor 1-3.

Al Hilal, grupare din Riad antrenată de Ramon Diaz, se află acum pe locul patru în clasamentul din Arabia Saudită, cu 32 de puncte după 15 meciuri, la două puncte distanţă de liderul Al Nassr, noua echipă a lui Cristiano Ronaldo.

Echipe probabile

Flamengo: Santos - Guillermo, David Luiz, Leo Pereira, Filipe Luis - Everton, Thiago, Gerson - De Arrascaeta - Barbosa, Pedro.

Al Hilal: Al Muaiouf - Abdulhamid, Jang, Al Boleahi, Al Dawsari - Cuellar, Al Dawsari, Michael Oliveira - Marega, Ighalo, Vietto.

Superbet oferă cota 1,85 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Flamengo - Al Hilal.

Flamengo - Al Hilal GG


Cotă 1.85


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol