Inter - Milan, meci contând pentru etapa a 21-a din campionatul Italiei, este programat, duminică, 5 februarie, de la ora 21:45, pe San Siro, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3, Orange Sport 2 şi Prima Sport 2.

Mingi de fotbalFoto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Inter şi Milan, ultimele două campioane ale Italiei, se întâlnesc în derby-ul etapei a 21-a din Serie A, la doar două săptămâni după meciul din Supercupa Italiei, disputat la Riad, în Arabia Saudită.

La 18 ianuarie, pe King Fahd International Stadium, Inter (câştigătoarea ultimei ediţii a Cupei Italiei) s-a impus în faţa lui Milan (campioana la zi), scor 3-0, graţie golurilor marcate de Dimarco 10, Dzeko 21 şi Lautaro 77.

Inter (40 de puncte) este la 13 puncte în urma liderului Napoli şi a bifat trei victorii, un egal şi o înfrângere în cele cinci meciuri de campionat disputate în 2023, interval în care, pe lângă succesul din Supercupă, s-a calificat în

semifinalele Cupei Italiei, după 2-1 acasă cu Parma în „optimi” şi 1-0, tot pe teren propriu, cu Atalanta, în „sferturi”.

Trupa pregătită de Simone Inzaghi are al doilea cel mai bun atac din Serie A, cu 40 de goluri marcate (după Napoli - 48), dar şi a doua cea mai slabă defensivă dintre primele opt clasate (26 de goluri primite, doar Milan stă mai prost - 29).

În acest sezon, Inter a câştigat opt meciuri şi a pierdut două din cele 10 jucate pe teren propriu, iar cel mai bun marcator al echipei este argentinianul Lautaro Martinez, cu 11 goluri.

Milan (38 de puncte) trece printr-o criză profundă şi a ieşit din zona locurilor de UEFA Champions League, după ce, din cele cinci partide jucate în Serie A în acest an a câştigat una singură, a terminat două la egalitate şi a pierdut de alte două ori, chiar în ultimele etape, 0-4 cu Lazio (d) şi 2-5 cu Sassuolo (a).

Mai mult, în această perioadă, echipa antrenată de Stefano Pioli a pierdut fără drept de apel meciul cu Inter din Supercupă, după care a fost eliminată şi din Cupa Italia, 0-1 acasă cu Torino.

Patru victorii, patru remize şi două înfrângeri are Milan în cele 10 partide disputate în deplasare în această stagiune, iar golgheterul echipei este portughezul Rafael Leao, cu opt reuşite.

În meciul tur, disputat pe 3 septembrie 2022, Milan s-a impus cu 3-2 în faţa lui Inter, goluri marcate de Leao 28, 60, Giroud 54, respectiv, Brozovic 21, Dzeko 67.

Superbet oferă cota 1,70 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Inter - Milan.

Inter - Milan GG


Cotă 1.70


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol