Everton - Arsenal, meci contând pentru etapa a 22-a din campionatul Angliei, este programat, sâmbătă, 4 februarie, de la ora 14:30, pe Goodison Park, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Everton şi Arsenal deschid etapa a 22-a din Premier League cu un meci care se anunţă interesant, în condiţiile în care gazdele au un nou antrenor, iar oaspeţii vor să-şi consolideze locul 1 în clasament.

Everton este pe locul 19, penultimul, cu 15 puncte după 20 de meciuri, la două puncte de prima echipă aflată deaspra locurilor retrogradabile, Wolverhampton, şi a strâns doar cinci puncte din ultimele 10 partide disputate în Premier League, interval în care a fost eliminată din FA Cup şi EFL Cup.

Everton a jucat ultima oară în liga a doua în sezonul 1953-1954, iar din 1888 şi până acum a bifat doar patru stagiuni în divizia secundă, în rest a jucat doar în prima ligă.

Cu trei înfrângeri din tot atâtea meciuri de campionat în 2023, Everton l-a demis pe Frank Lampard, care reuşise in extremis evitarea retrogradării în stagiunea precedentă, şi l-a instalat pe Sean Dyche, liber de contract din aprilie 2022, după demiterea de la Burnley, la finalul unui mandat de 10 ani.

Arsenal este lider în Premier League, cu 50 de puncte după 19 meciuri, cu cinci mai multe decât a doua clasată, Manchester City, care are şi un joc în plus disputat, iar în cele trei meciuri de foc din 2023 a bifat un egal, 0-0 cu Newcastle (a) şi două victorii, 2-0 cu Tottenham (d) şi 3-2 cu Manchester United (a).

Trupa lui Mikel Arteta (16 victorii, două rezultate de egalitate și un singur meci pierdut în campionat) vine însă după o înfrângere, 0-1 cu Manchester City (d) în FA Cup, partidă în care antrenorul spaniol a folosit doar câţiva titulari, „tunarii” fiind eliminaţi, la finalul anului trecut, şi din EFL Cup.

Meciul din tur dintre cele două echipe a fost amânat, astfel că ultimele întâlniri directe sunt cele din stagiunea precedentă, când Everton s-a impus acasă cu 2-1, iar Arsenal s-a revanşat pe teren propriu, scor 5-1.

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Everton - Arsenal.

Everton - Arsenal

2
Cotă

1.42

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol