Chelsea - Fulham, meci contând pentru etapa a 22-a din campionatul Angliei, este programat, vineri, 3 februarie, de la ora 22:00, pe Stamford Bridge din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Premier League se reia după pauza prilejuită de partidele din FA Cup şi EFL Cup cu un nou derby londonez, între Chelsea şi Fulham, echipe aflate în acest moment în zona mediană a ierarhiei.

Chelsea se află fix la jumătatea clasamentului, pe locul 10, cu 29 de puncte după 20 de meciuri, la 10 puncte distanţă de locurile de UEFA Champions League şi la 21 de puncte de liderul Arsenal, şi vine după un egal fără goluri pe teren propriu cu Liverpool.

Chelsea n-a mai jucat de două săptămâni, fiind eliminată prematur atât din Cupa Angliei, cât şi din Cupa Ligii, confirmând astfel cel mai slab sezon din ultimii mulţi ani.

Echipa antrenată de Graham Potter a mutat însă impresionant pe piaţa transferurilor în această iarnă, reuşind să-i aducă pe Stamford Bridge, printre alţii, pe Enzo Fernandez de la Benfica (121 milioane de euro), Mykhaylo Mudrik de la Şahtior Doneţk (70 de milioane de euro), Benoît Badiashile de la Monaco (38 de milioane de euro) şi Joao Felix de la Atletico Madrid (11 milioane de euro, împrumut până în vară).

De altfel, după ce clubul a fost preluat de miliardarul american Todd Boehly, londonezii au cheltuit 611,5 milione de euro pentru transferuri (sume garantate), aici fiind incluse ambele perioade de mercato, cea din vara anului trecut și cea din această iarnă.

Fulham este pe locul 7, cu 31 de puncte după 21 de partide, având un parcurs remarcabil pentru o echipă nou promovată, şi se prezintă la derby după o remiză pe teren propriu, în FA Cup, 1-1 cu Sunderland (liga a doua).

De remarcat că atacantul sârb Aleksandr Mitrovic, golgheterul sezonului trecut din Championship, cu 43 de reuşite, este cel mai bun marcator al echipei pregătite de Marco Silva şi în Premier League, cu 11 goluri.

Ultimul meci direct dintre cele două echipe s-a disputat pe 12 ianuarie, tot în campionat, iar Fulham s-a impus pe teren propriu în faţa lui Chelsea, scor 2-1, goluri marcate de Willian 25, Carlos Vinicius 73, respectiv, Koulibaly 47.

Superbet oferă cota 1,95 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Chelsea - Fulham.

Chelsea - Fulham GG


Cotă 1.95


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol