​FC U Craiova - U Cluj, meci contând pentru etapa a 24-a din campionatul României, este programat, vineri, 3 februarie, de la ora 20:00, pe Stadionul Ion Oblemenco, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Partida dintre FC U Craiova şi U Cluj, care are ca miză îndepărtarea de zona periculoasă a clasamentului, ar urma să se dispute cu porţile închise, după ce patronul echipei din Bănie, Adrian Mititelu, a anunţat că nu va permite accesul suporterilor pe stadion din cauza conflictului pe care îl are cu galeria.

„Vom juca fără suporteri o perioadă, pentru că eu nu mă mai simt capabil să organizez un meci de fotbal! Mai ales când am informații că vor să vină să distrugă. Nu mai suntem capabili să organizăm un meci de fotbal în Craiova”, a declarat Adrian Mititelu.

FCU Craiova, locul 12 cu 24 de puncte, revine în campionat după scandalul imens provocat de ultrașii săi la meciul din deplasare cu Sepsi, suspendat după doar 26 de minute din cauza scandărilor xenofobe şi pe care, cel mai probabil, îl va pierde la „masa verde” cu 0-3.

Echipa antrenată de Nicolo Napoli începuse acest an cu un egal pe teren propriu, scor 1-1 cu UTA Arad, astfel că oltenii mai au doar patru puncte peste locurile retrogradabile direct şi sunt la egalitate de puncte cu FC Argeş, echipa de pe locul 13, poziţie de baraj.

De remarcat însă că de la revenirea italianului pe banca tehnică, echipa din Bănie a pierdut un singur meci din cele şapte disputate în SuperLiga şi în Cupa României, 0-2 cu FCSB pe 13 noiembrie 2022.

U Cluj este pe locul 14, cu 23 de puncte, şi este neînvinsă în 2023, de când Ioan Sabău a fost instalat ca antrenor principal, reuşind o victorie, 2-1 cu FC Voluntari, şi un egal, 0-0 cu Rapid, ambele meciuri fiind jucate pe teren propriu.

Totuşi, „şepcile roşii” nu s-au mai impus „afară” din 12 septembrie 2022, când au câştigat cu 1-0 pe terenul celor de la CS Mioveni, şi sunt echipa cea mai slabă din SuperLiga în deplasare, cu doar şase puncte acumulate în 11 partide.

În ultimul meci direct dintre cele două echipe, disputat în tur, pe 2 septembrie 2022, U Cluj a remizat pe teren propriu cu FC U Craiova, scor 1-1, goluri marcate de Negru 28a, respectiv, Iancu 45+2.

Superbet oferă cota 1,67 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul FC U Craiova - U Cluj.

FC U Craiova - U Cluj
X2
Cotă
1.67

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol