Juventus - Lazio, meci contând pentru sferturile de finală din Cupa Italiei, este programat într-o singură manşă, joi, 2 februarie, de la ora 22:00, la Torino.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Juventus speră să salveze sezonul cu un trofeu, după penalizarea de 15 puncte primită în Serie A, iar Lazio pare mai degrabă interesată de campionat, acolo unde luptă pentru o poziţie de UEFA Champions League.

Juventus a câştigat Cupa Italiei de 14 ori (record), ultima oară în ediţia 2020-2021, după o finală cu Atalanta, scor 2-1 la Reggio Emilia, în timp ce Lazio are în palmares şapte trofee, cel mai recent fiind cucerit în ediţia 2018-2019, scor 2-0 în ultimul act, la Roma, cu Atalanta.

Juventus are acum doar 23 de puncte şi a căzut tocmai pe locul 13 după ce a pierdut 15 puncte la „masa verde”, pentru nereguli financiare, iar sancţiunea pare să o fi dereglat total.

Echipa antrenată de Massimiliano Allegri a cucerit un singur punct în ultimele trei partide din Serie A, 1-5 cu Napoli (s), 3-3 cu Atalanta (a) şi 0-2 cu Monza (a).

Înfrângerea surprinzătoare cu Monza, prima în actuala stagiune din Serie A pe teren propriu, a venit la 10 zile după ce Juventus o învingea pe nou promovată, tot la Torino, în optimile de finală ale Cupei Italiei, cu 2-1.

Lazio este pe locul 3 în campionat, cu 38 de puncte după 20 de etape, la egalitate cu Milan şi Atalanta şi cu doar un punct peste AS Roma, acestea fiind şi echipele dintre care se vor alege două ocupante ale poziţiilor de UEFA Champions League (Napoli 53 de puncte şi Inter 40 de puncte sunt foarte greu, dacă nu chiar imposibil, în cazul liderului, de depăşit).

Capitolinii pregătiţi de Maurizio Sarri vin după două victorii şi un egal în Serie A, 2-0 cu Sassuolo (d), 4-0 cu Milan (a) şi 1-1 cu Fiorentina (a), perioadă în care au trecut şi de Bologna în Cupa Italiei, scor 1-0 pe teren propriu, calificându-se în sferturile de finală ale competiţiei.

În ultimul meci direct dintre cele două echipe, disputat în campionat pe 13 noiembrie 2022, Juventus s-a impus în faţa lui Lazio cu 3-0, pe teren propriu, graţie golurilor marcate de Kean 43, 54 şi Milik 89.

Superbet oferă cota 1,90 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Juventus - Lazio.

Juventus - Lazio GG


Cotă 1.90


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol