​Real Madrid - Valencia, meci restant contând pentru etapa a 17-a din campionatul Spaniei, este programat, joi, 2 februarie, de la ora 22:00, pe Santiago Bernabeu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Real Madrid şi Valencia se întâlnesc într-un meci care a fost amânat deoarece ambele echipe au participat la data respectivă la Supercupa Spaniei, disputată sub formă de turneu final la Riad, în Arabia Saudită.

Cele două echipe s-au întâlnit în semifinale, pe 11 ianuarie, iar Real Madrid a trecut de Valencia, scor 1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute şi 4-3 după executarea loviturilor de departajare („albii” aveau să piardă apoi finala cu Barcelona, scor 1-3).

Real Madrid are 42 de puncte după 18 meciuri şi începe să piardă teren faţă de liderul Barcelona, mai ales că în 2023 a acumulat doar patru puncte din trei meciuri, 1-2 cu Villarreal (d), 2-0 cu Athletic Bilbao (d) şi 0-0 cu Real Sociedad (a).

Echipa pregătită de Carlo Ancelotti şi-a luat revanşa în faţa lui Villarreal în Cupa Spaniei, 3-2 în deplasare după ce a fost condusă cu 2-0, apoi a trecut acasă de Atletico Madrid cu 3-1, după prelungiri, şi s-a calificat în semifinale, unde va disputa o „dublă” cu marea rivală Barcelona.

Karim Benzema, „Balonul de Aur 2022”, este pe locurile 3-5 în ierarhia marcatorilor din LaLiga, cu nouă goluri, după Robert Lewandowski (Barcelona) - 14 şi Joselu (Espanyol) - 11, la egalitate cu Iago Aspas (Celta Vigo) şi Borja Iglesias (Betis Sevilla).

Valencia este pe locul 14, cu 20 de puncte după 18 partide, la doar o lungime peste „linia roşie”, şi a cucerit un singur punct în acest an, după 0-1 cu Cadiz (a), 2-2 cu Almeria (a) şi 0-1 cu Valladolid (d).

Mai mult, Valencia a fost eliminată şi din Copa del Rey, după 1-3 pe teren propriu cu Athletic Bilbao, astfel că singurul obiectiv al „liliecilor” este acum evitarea retrogradării.

Cu două zile înaintea meciului cu Real Madrid, Gennaro Gattuso a fost demis, după şapte luni de colaborare, iar echipa va fi condusă de „interimarul” Salvatore „Voro” Gonzalez.

În stagiunea precedentă din LaLiga, Real Madrid s-a impus în ambele partide cu Valencia, 2-1 în tur, pe Mestalla, şi 4-1 în retur, pe Santiago Bernabeu.

Superbet oferă cota 1,45 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Real Madrid - Valencia.

Real Madrid - Valencia 1

Cotă 1.45


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol