​Manchester United - Reading, meci contând pentru 16-imile de finală din Cupa Angliei, este programat, sâmbătă, 28 ianuarie, de la ora 22:00, pe Old Trafford, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Manchester United şi Reading se întâlnesc într-una dintre cele mai dezechilibrate partide din 16-imile de finală ale FA Cup, competiţie în care se dispută o singură manşă, iar în caz de egalitate după 90 de minute meciul se va rejuca.

Manchester United, locul 4 în Premier League, cu 39 de puncte după 20 de meciuri, la 11 puncte în urma liderului Arsenal, n-a reuşit decât o remiză în ultimele două partide din campionat, 1-1 cu Crystal Palace şi 2-3 cu Arsenal, ambele disputate în deplasare.

În schimb, „diavolii” s-au revanşat în cea mai recentă partidă disputată, 3-0 pe terenul lui Nottingham Forest în prima manşă din semifinalele EFL Cup (Cupa Ligii Angliei).

Echipa lui Erik ten Hag este calificată şi în play-off-ul pentru optimile de finală din UEFA Europa League (unde va juca o „dublă” cu Barcelona), astfel că, în acest moment, luptă pentru patru trofee puse în joc, trei interne şi unul european.

De altfel, Manchester United n-a mai cucerit un trofeu de şase ani, mai precis din 2017, când se impunea în UEFA Europa League, sub conducerea lui Jose Mourinho, 2-0 în finala cu Ajax Amsterdam de la Stockholm.

Manchester United a câştigat de 12 ori Cupa Angliei, cel mai recent în 2016, 2-1 după prelungiri într-o finală cu Crystal Palace disputată pe Wembley, iar ultima oară când a jucat cu trofeul pe masă a fost în 2018, 0-1 în ultimul act cu Chelsea, disputat, de asemenea, pe cel mai mare stadion din Londra.

Reading, locul 14 în Championship, cu 37 de puncte după 28 de meciuri, este la cinci puncte în urma locurilor pentru play-off-ul de promovare (3-6), dar şansele la una dintre primele două poziţii, direct promovabile, sunt aproape nule.

Echipa antrenată de Paul Ince, fostul mare internaţional englez şi fost jucător emblematic al lui Manchester United, vine după o înfrângere categorică în campionat, 0-4 pe terenul lui Stoke City.

Ultimul meci direct dintre cele două echipe a avut loc în 2019, în turul al treilea din FA Cup, când Manchester United s-a impus, pe teren propriu, cu 2-0 în faţa lui Reading.

Superbet oferă cota 1,53 pentru pronosticul Pauză/Final 1/1: gazdele să conducă la pauză şi să obţină victoria în meciul Manchester United - Reading.

Manchester United - Reading 1/1

Cotă 1.53


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol