Farul Constanţa - CFR Cluj, meci contând pentru etapa a 22-a din campionatul României, este programat, luni, 23 ianuarie, de la ora 20:00, la Ovidiu, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Derby-ul dintre Farul Constanţa şi CFR Cluj, echipele care ocupă primele poziţii ale clasamentului, încheie etapa a 22-a din SuperLiga.

Farul Constanţa este pe locul 1 după 21 de etape, cu 45 de puncte, unul mai mult decât CFR Cluj, şi vine după două victorii, două egaluri şi o înfrângere în precedentele cinci meciuri din SuperLiga (1-1 pe terenul lui FC Voluntari în ultimul disputat în 2022), interval în care „marinarii” au fost eliminaţi din Cupa României.

Echipa lui Gică Hagi este invincibilă pe teren propriu, unde a bifat opt victorii şi două rezultate de egalitate, şi are cel mai bun atac din SuperLiga, cu 42 de goluri marcate, dar şi cea mai bună defensivă din campionat, cu 19 goluri primite, la egalitate cu CFR Cluj şi Rapid.

„Nu se putea mai bine decât să începem anul contra campioanei României. Ştim că adversarul e foarte bun, competitiv, şi trebuie să ne ridicăm la înălţimea lui. Obiectivul nostru principal e să continuăm ce am început în vară, încercând să câștigăm la fiecare meci cele trei puncte și să dobândim o mentalitate de învingători”, a declarat Gică Hagi.

CFR Cluj ocupă locul 2 după 21 de etape, cu 44 de puncte, unul sub liderul Farul Constanţa, iar în ultimele cinci partide de campionat are trei victorii, un egal şi o înfrângere, în această perioadă reuşind şi calificarea în sferturile de finală ale Cupei României.

Echipa lui Dan Petrescu este prima în clasamentul meciurilor disputate în deplasare în acest sezon, cu şase victorii, două remize şi două înfrângeri, dar a ratat şansa urcării pe primul loc în ultimul meci din 2022, când a pierdut, acasă, scor 0-1 cu Hermannstadt.

„Jucăm împotriva echipei de pe primul loc. Meci complicat, mereu a fost așa la Constanța. Eu știu ce mă așteaptă, sper că și jucătorii știu. Dar Farul nu se gândea la început că o să fie pe primul loc, așa că nu e prea mare presiune pe ei. E clar că vor să câștige titlul”, a declarat Dan Petrescu.

În ultimul meci direct dintre cele două echipe, disputat în tur, pe 28 august 2022, Farul Constanţa s-a impus cu 3-1 pe terenul lui CFR Cluj, goluri marcate de Pitu (34), L. Munteanu (63, 87), respectiv, Malele (10p).

Superbet oferă cota 2,00 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Farul Constanţa - CFR Cluj.

Farul Constanţa - CFR Cluj GG


Cotă 2.00


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol