Rapid - Sepsi, meci contând pentru etapa a 22-a din campionatul României, este programat, vineri, 20 ianuarie, de la ora 20:00, pe Giuleşti, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

SuperLiga se reia cu meciurile etapei a 22-a, unul dintre cele mai interesante fiind cel din Giuleşti, dintre Rapid şi Sepsi, două echipe cu mari şanse de a accede în play-off.

Rapid ocupă locul 4 în clasament, cu 38 de puncte după 21 de etape, cu şapte puncte mai puţine decât liderul Farul Constanţa şi cu opt puncte peste locul 7, ocupat de Petrolul Ploieşti, giuleştenii având șanse mari de a accede în play-off.

Echipa antrenată de Adrian Mutu a avut o cădere pe finalul anului trecut, cu o victorie, trei egaluri şi o înfrângere în ultimele cinci meciuri de campionat, perioadă în care a fost eliminată şi din Cupa României.

Rapid este, însă, una dintre cele mai bune echipe din SuperLiga pe teren propriu, cu şapte victorii şi trei remize în 10 partide, cel mai bun marcator al echipei de sub Grant fiind atacantul croat Marko Dzugandzic, cu nouă goluri.

Rapid a pregătit reluarea campionatului în Antalya, unde a susţinut trei partide de verificare, 3-2 cu Sariyer (Turcia), 3-1 cu Kecskemeti (Ungaria) şi 0-2 cu Sigma Olomuc (Cehia).

Sepsi este pe locul 6 după 21 de etape, cu 32 de puncte, doar două puncte peste Petrolul Ploieşti, ocupanta locului 6, astfel că poziţia de play-off este nesigură, mai ales dacă Hermannstand va primi înapoi cele nouă puncte cu care a fost penalizată (sibienii au 24 de puncte acum şi ar reveni la 33 de puncte).

Echipa antrenată de Cristiano Bergodi vine după patru victorii şi o remiză în ultimele cinci partide din SuperLiga, fiind calificată şi în sferturile de finală ale Cupei României.

Sepsi este echipa cu cele mai multe goluri marcate în deplasare în acest sezon, 18 în 10 meciuri, golgheterul grupării din Sf. Gheorghe fiind „veteranul” Mario Rondon, cu opt reuşite.

Covăsnenii au efectuat cantonamentul de iarnă tot în Turcia, unde au jucat cu Radomiak Radom (Polonia, scor 2-1) Gabala (Azerbaidjan, scor 2-2) și Bohemians Praga (Cehia, scor 2-2).

În ultimul meci direct dintre cele două echipe, disputat pe 27 august 2022, Rapid s-a impus pe terenul lui Sepsi cu 2-1, goluri marcate de Sefer 26, Al. Ioniţă 45+2, respectiv, Rondon 21p.

Superbet oferă cota 1,47 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Rapid - Sepsi.

Rapid - Sepsi 1X

Cotă 1.47


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol