RB Leipzig - Bayern Munchen, meci contând pentru etapa a 16-a din campionatul Germaniei, este programat, vineri, 20 ianuarie, de la ora 21:30, pe Red Bull Arena, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 2.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bundesliga se reia în 2023, după o pauză de 70 de zile, prilejuită de Cupa Mondială din Qatar şi de vacanţa de iarnă, cu un prim derby, între RB Leipzig şi Bayern Munchen, două echipe de pe podium.

RB Leipzig ocupă locul 3 după 15 etape, cu 28 de puncte, cu şase puncte mai puţine decât liderul Bayern Munchen, şi vine după patru victorii şi un egal în ultimele cinci meciuri de campionat.

Echipa din fosta RDG a început ezitant acest sezon, dar după numirea lui Marco Rose, instalat în locul lui Domenico Tedesco pe 8 septembrie 2022, RB Leipzig a recuperat terenul pierdut în Bundesliga şi s-a calificat şi în optimile de finală din UEFA Champions League dintr-o grupă cu Real Madrid, Şahtior Doneţk şi Celtic Glasgow.

Golgheterul echipei şi, totodată, al campionatului, este Christopher Nkunku, atacantul francez în vârstă de 25 de ani care din vară va fi jucătorul celor de la Chelsea, pentru 70 de milioane de euro, reuşind să marcheze 12 goluri.

RB Leipzig este echipa din Bundesliga cu cel mai bun parcurs pe teren propriu în această stagiune, cu şase victorii şi o remiză.

Bayern Munchen este lider după 15 etape, cu 34 de puncte, cu patru puncte peste a doua clasată, SC Freiburg, şi reia competiţia după cinci victorii consecutive, interval în care a câştigat şi două meciuri în UEFA Champions League, unde a terminat pe locul întâi o grupă cu Inter Milano, Barcelona şi Viktoria Plzen.

Echipa antrenată de Julian Nagelsmann, care i-a pierdut pentru restul sezonului pe portarul Manuel Neuer şi pe fundaşul central Lucas Hernandez, a disputat un singur meci amical în această pauză competiţională, 4-4 cu sora” mai mică a lui Leipzig din Austria, RB Salzburg.

Bayern Munchen este în actuala stagiune cea mai bună echipă în deplasare, cu cinci victorii, două egaluri şi o înfrângere, iar principalul marcator al bavarezilor este Jamal Musiala, cu nouă reuşite.

În ultimul meci direct, disputat pe 30 iulie 2022 şi contând pentru Supercupa Germaniei, Bayern Munchen s-a impus în faţa lui RB Leipzig cu 5-3 (bavarezii au câştigat şi ambele meciuri în sezonul trecut, 4-1 în deplasare şi 3-2 pe teren propriu).

Superbet oferă cota 1,28 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul RB Leipzig - Bayern Munchen.

RB Leipzig - Bayern Munchen
X2
Cotă
1.28

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol