Manchester City - Tottenham, meci restant contând pentru etapa a 7-a din campionatul Angliei, este programat, joi, 19 ianuarie, de la ora 22:00, pe Etihad Stadium, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Manchester City şi Tottenham se întâlnesc într-o restanţă a etapei a 7-a din Premier League, rundă amânată integral după decesul Reginei Elisabeta a II-a din 8 septembrie 2022.

Manchester City este în pierdere de turaţie şi o aşteaptă pe Tottenham după două înfrângeri consecutive, ambele în deplasare, 0-2 cu Southampton în sferturile de finală ale EFL Cup şi 1-2 cu Manchester United în Premier League.

„Nu mă interesează de Premier League sau de Cupa Ligii Angliei, nu putem câştiga. Am câştigat destule”, a şocat Pep Guardiola la finalul meciului cu rivala din oraş.

Manchester City (39 de puncte din 18 partide) este acum la opt puncte în urma liderului Arsenal şi riscă nu doar îndepărtarea de locul 1, ci şi pierderea locului de UEFA Champions League, mai ales că Tottenham, echipa de pe locul 5, are cu şase puncte mai puţine (dar şi un meci în plus disputat).

Golgheterul echipei şi, totodată, al campionatului, este Erling Haaland, norvegianul marcând deja de 21 de ori (are 27 de reuşite în toate competiţiile).

Tottenham este departe de aşteptări şi ocupă doar locul 5, cu 33 de puncte după 19 meciuri, şi vine tot după o înfrângere în campionat, 0-2 pe teren propriu cu Arsenal.

De altfel, echipa lui Antonio Conte are un singur succes în ultimele patru meciuri de campionat, perioadă în care s-a calificat, însă, în 16-imile de finală ale FA Cup, după 1-0 acasă cu Portsmouth (liga a treia).

Antrenorul italian mai are contract până la vară, dar o nouă înfrângere i-ar putea aduce demiterea de la Tottenham, club care negociază deja revenirea lui Mauricio Pochettino.

Altfel, Tottenham are al treilea atac din Premier League, cu 37 de goluri, cel mai bun marcator fiind Harry Kane, cu 15 reuşite (17 în toate competiţiile), al doilea în clasamentul golgheterilor, după Erling Haaland (21).

În stagiunea precedentă, în care Manchester City a câştigat tiltul, Tottenham s-a impus în ambele meciuri de campionat, 1-0 în tur pe Emirates (Son Heung-Min 55) şi 3-2 în retur, pe Etihad (Kulusevski 4, Kane 59, 90+5 / Gundogan 33, Mahrez 90+2p).

Superbet oferă cota 1,80 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Manchester City - Tottenham.

Manchester City - Tottenham GG


Cotă 1.80


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol