Villarreal - Real Madrid, meci contând pentru optimile de finală din Cupa Spaniei, este programat, joi, 19 ianuarie, de la ora 22:00, pe El Madrigal, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Villarreal şi Real Madrid se întâlnesc în cel mai tare meci al optimilor de finală din Cupa Spaniei (se joacă o singură manşă), la doar două săptămâni după partida din LaLiga.

Villarreal, locul 5 în campionat, cu 28 de puncte după 17 etape, la egalitate cu Atletico Madrid, ocupanta locului 4, vine după o serie de şapte meciuri fără înfrângere în toate competiţiile, în care a bifat inclusiv o victorie cu 2-1 în faţa lui Real Madrid, pe teren propriu, în LaLiga.

Echipa antrenată de Quique Setien a prins în această serie şi trei mecuri din Cupa Spaniei, toate disputate în deplasare, 9-0 cu Santa Amalia (liga a şasea), 2-1 după prelungiri cu Guijuelo (liga a patra) şi 5-1 cu Cartagena (liga a doua).

Villarreal, una dintre echipele de top ale Spaniei în ultimii 20 de ani, nu a cucerit până acum nici un trofeu intern, dar a câştigat UEFA Europa League în 2021 după o finală cu Manchester United (1-2 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 11-10 la penalty-uri).

Real Madrid, locul 2 în campionat, cu 38 de puncte după 16 partide, cu trei puncte mai puţine decât liderul Barcelona, a pierdut ultimul meci disputat în LaLiga chiar pe terenul lui Villarreal (scor 1-2).

A fost partida în care, pentru prima oară în istoria sa, Real Madrid nu a avut nici un jucător spaniol în echipa de start: Courtois (Belgia) - Rudiger (Germania), Eder Militao (Brazilia), Alaba (Austria), F. Mendy (Franţa) - Modric (Croaţia), Tchouameni (Franţa), Kroos (Germania) - Valverde (Uruguay), Benzema (Franţa), Vinic Jr. (Brazilia).

Saăptămâna trecută, echipa antrenată de Carlo Ancelotti a disputat turneul final al Supercupei Spaniei, la Riad, în Arabia Saudită, unde a trecut în semifinale de Valencia (1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 4-3 la penalty-uri) şi a pierdut finala cu Barcelona (scor 1-3).

Real Madrid a jucat un singur tur pentru a ajunge în actuala fază a Cupei Spaniei, în care a trecut, în deplasare, cu 1-0, de Cacereno (liga a patra).

În ultimul meci direct dintre cele două echipe, disputat pe 7 ianuarie 2023, în LaLiga, Villarreal s-a impus pe teren propriu în faţa lui Real Madrid, cu 2-1, goluri marcate de Pino 47, Gerard 63p, respectiv Benzema 60p.

Superbet oferă cota 1,40 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Villarreal - Real Madrid.

Villarreal - Real Madrid
X2
Cotă
1.40

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol