Milan - Inter, meci contând pentru Supercupa Italiei, este programat, miercuri, 18 ianuarie, de la ora 21:00, pe King Fahd Stadium din Riad (Arabia Saudită).

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Milan - Inter reprezintă una dintre cele mai cunoscute și mai aprinse rivalități din lumea fotbalului, duelul dintre cele două rivale din Milano fiind cunoscut drept Derby della Madonnina.

Este numit astfel în cinstea uneia dintre principalele atracții ale orașului Milano, statuia aurită a Fecioarei Maria, care se află pe vârful Domului (Santa Maria Nascente, Catedrala Arhiepiscopiei Romano-Catolice) şi care adesea este menționată ca Madonnina (n.r. - Micuţa Madonna, în italiană).

Milan, campioana stagiunii precedente din Serie A, ocupă în acest moment locul 2 în campionat, cu 38 de puncte după 18 etape, nouă puncte mai puţine decât liderul Napoli, şi vine după o remiză obţinută pe terenul lui Lecce, scor 2-2.

Echipa antrenată de Stefano Pioli este fără victorie de trei meciuri, iar la mijlocul săptămânii trecute a fost eliminată din Cupa Italiei după ce a pierdut, pe teren propriu, în faţa celor de la Torino, după prelungiri, scor 0-1.

Milan are în palmares şapte trofee ale Supercupei Italiei, ultimul câştigat în 2016, la Doha (Qatar), în faţa lui Juventus, 1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 4-3 la loviturile de departajare, iar ultima finală a jucat-o în 2018, 0-1 cu Juventus la Jeddah (Arabia Saudită).

Inter, deținătoarea Cupei Italiei, este pe locul 4 în Serie A, cu 37 de puncte după 17 etape, la 10 puncte în urma liderului Napoli, iar în ultima etapă de campionat a trecut, acasă, de Verona, scor 1-0.

La mijlocul săptămânii trecute, echipa antrenată de Simone Inzaghi s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Italiei, după ce a trecut, pe teren propriu, de Parma (Serie B), după prelungiri, scor 2-1.

Inter a câştigat de şase ori Supercupa Italiei, ultima oară chiar anul trecut, 2-1 după prelungiri cu Juventus, pe San Siro, după ce în precedenta sa finală, disputată în 2011, pierduse în faţa lui Milan, 1-2 la Beijing (China).

În ultimul meci direct dintre cele două echipe, Milan s-a impus în faţa lui Inter cu 3-2, într-un meci considerat pe teren propriu, pe 3 septembrie 2022, în Serie A, golurile fiind marcate de Leao 28, 60, Giroud 54, respectiv, Brozovic 21, Dzeko 67.

Superbet oferă cota 1,67 pentru ca ambele echipe să marcheze, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Milan - Inter.

AC Milan - Inter


Cotă 1.67


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol