Wolverhampton - Liverpool, meci contând pentru turul al treilea din Cupa Angliei, este programat, marţi, 17 ianuarie, de la ora 21:45, pe Molineux Stadium, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Wolverhampton şi Liverpool se întâlnesc într-o rejucare a disputei din turul al treilea al FA Cup, după ce, pe 7 ianuarie, cele două echipe au terminat la egalitate, pe Anfield, scor 2-2 (Darwin 45, Salah 52 / Guedes 26, Hwang Hee-Chan 66).

Wolverhampton are patru trofee FA Cup în palmares, ultimul cucerit tocmai în ediţia 1959-60, în timp ce Liverpool a câştigat de opt ori Cupa Angliei, cel mai recent chiar în sezonul trecut, după o finală cu Chelsea (0-0 după 90 şi, respectiv 120 de minute, 6-5 la penalty-uri).

Wolverhampton vine după o victorie în Premier League, 1-0 acasă cu West Ham United, rezultat care a urcat-o pe locul 16, cu 17 puncte după 19 partide, ieşind în premieră din zona poziţiilor retrogradabile (18-20).

„Lupii” au fost preluaţi pe 5 noiembrie 2022 de Julen Lopetegui (spaniolul l-a înlocuit pe portughezul Bruno Lage), iar de atunci au bifat două victorii, un egal şi o înfrângere în campionat.

În schimb, Wolverhampton a fost eliminată la mijlocul săptămânii trecute în sferturile de finală ale EFL Cup (Cupa Ligii), 3-4 la penalty-uri (1-1 după 90 şi, respectiv, 120 de minute), în deplasare, cu Nottingham Forest.

Liverpool, marea dezamăgire a acestui sezon, a pierdut ruşinos ultimul meci de campionat, 0-3 în deplasare cu Brighton, şi a ajuns pe locul 9 în clasament, cu 28 de puncte după 18 partide, fiind departe de poziţiile de UEFA Champions League.

„Coromoranii” au fost eliminaţi deja din EFL Cup (Cupa Ligii), 2-3 în deplasare cu Manchester City, iar cum titlul este doar o iluzie în acest sezon, FA Cup (Cupa Angliei) reprezintă singurul obiectiv intern care mai poate fi realizat de Jurgen Klopp.

În afara meciului din 7 ianuarie 2023 (scor 2-2), care se rejoacă acum, cele două echipe s-au mai întâlnit şi în ediţia 2018-2019 din FA Cup, tot în turul al treilea al competiţiei, când Wolverhampton s-a impus în faţa lui Liverpool, pe teren propriu, scor 2-1.

Superbet oferă cota 1,67 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Wolverhampton - Liverpool.

Wolverhampton - Liverpool GG


Cotă 1.67


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol