Cadiz - Elche, meci contând pentru etapa a 17-a din campionatul Spaniei, este programat, luni, 16 ianuarie, de la ora 22:00, pe Estadio Nueva Mirandilla, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 3, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cadiz şi Elche se întâlnesc în meciul care încheie etapa a 17-a din LaLiga, într-un adevărat derby al supravieţuirii, cele două echipe fiind clasate în acest moment pe poziţii retrogradabile.

Cadiz ocupă locul 19 după 16 etape, cu 15 puncte, la două puncte în urma celor de la Valladolid, echipa de pe locul 17, ultimul care asigură menţinerea în prima ligă a Spaniei.

Echipa antrenată de Sergio Gonzalez vine după o serie foarte bună, cu două victorii (una acasă cu Atletico Madrid, scor 3-2, şi una în deplasare, chiar în etapa precedentă, scor 1-0 cu Valencia), două egaluri şi o înfrângere în ultimele cinci meciuri din campionat, dar chiar şi aşa rămâne în sub linia retrogradării.

Cadiz are al doilea cel mai slab atac din LaLiga, cu 11 goluri marcate, doar adversara de astăzi, Elche, fiind sub ea la acest capitol, cu doar 10 reuşite în acest sezon, şi a treia cea mai slabă apărare, cu 27 de goluri încasate (doar Celta Vigo, cu 28, şi Elche, cu 34, stau mai prost în defensivă).

Elche, locul 20, ultimul, după 16 meciuri, cu doar patru puncte, pare condamnată la retrogradare, şi vine după o serie de cinci înfrângeri consecutive în campionat, inclusiv cea din etapa precedentă, 0-1 acasă cu Celta Vigo.

Echipa antrenată de Pablo Machin, aflată la cel de-al treilea sezon consecutiv petrecut în LaLiga după promovarea din vara anului 2020, nu a câştigat nici măcar un meci în această stagiune (a terminat de patru ori la egalitate), are cel mai slab atac din campionat, cu doar 10 goluri marcate, şi cea mai slabă apărare, cu 34 de goluri primite.

Mai mult, Elche a fost eliminată ruşinos din Copa del Rey, după ce a pierdut în deplasare, scor 0-1, în faţa celor de la Ceuta, echipă din Primera Division RFEF (liga a treia spaniolă).

Cele două echipe şi-au împărţit victoriile în stagiunea precedentă din LaLiga, fiecare reuşind să se impună pe propriul teren, Elche în meciul din tur cu 3-1 şi Cadiz în partida din retur cu 3-0.

Superbet oferă cota 1,25 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Cadiz - Elche.

Cadiz - Elche 1X

Cotă 1.25


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol