​Tottenham - Arsenal, meci contând pentru etapa a 20-a din campionatul Angliei, este programat, duminică, 15 ianuarie, de la ora 18:30, pe Tottenham Hotspur Stadium din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

North London Derby, o rivalitate care a început acum mai bine de un secol, aduce faţă în faţă două echipe cu evoluţii diferite în prima parte a actualului sezon din Premier League.

Tottenham este doar pe locul 5 în campionat, cu 33 de puncte după 18 meciuri, şi vine după două victorii (4-3 cu Leeds United acasă şi 4-0 cu Crystal Palace în deplasare), un egal (2-2 cu Brentford în deplasare) şi o înfrângere (0-2 pe teren propriu cu Aston Villa) în ultimele patru meciuri din Premier League.

Între timp, echipa lui Antonio Conte s-a calificat, sâmbăta trecută, în 16-imile de finală ale Cupei Angliei, după victoria cu 1-0 de pe teren propriu cu Portsmouth (liga a treia).

Tottenham dă al doilea marcator din Premier League, pe Harry Kane, cu 15 goluri, iar în partidele disputate acasă în acest sezon are şase victorii şi trei înfrângeri.

Arsenal este pe locul 1 în Premier League, cu 44 de puncte după 17 meciuri, iar în cel mai recent meci s-a impus în deplasare, 3-0 cu Oxford (liga a treia), şi s-a calificat, astfel, în 16-imile de finală ale FA Cup.

„Tunarii” sunt calificaţi şi în optimile de finală ale UEFA Europa League, după ce au câştigat o grupă cu PSV Eindhoven, Bodo/Glimt şi FC Zurich, dar au fost eliminaţi din EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), după 1-3 acasă cu Brighton.

În campionat, echipa lui Mikel Arteta vine după o remiză pe Emirates, 0-0 cu Newcastle, care a pus capăt unei serii de cinci victorii consecutive, iar în deplasare, Arsenal câştigat şapte meciuri, a remizat o dată şi a pierdut o singură partidă, pe 4 septembrie, 1-3 cu Manchester United.

Arsenal a înscris 40 goluri până acum, primind 14, cei mai buni marcatori ai echipei fiind Martin Odegaard şi Gabriel Martinelli, fiecare cu câte şapte reuşite.

În ultimul meci direct, disputat în turul acestei stagiuni din Premier League, pe 1 octombrie 2022, Arsenal s-a impus pe Emirates Stadium în faţa lui Tottenham, scor 3-1 (Thomas 20, G. Jesus 49, Xhaka 67 / Kane 31p).

Superbet oferă cota 1,65 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Tottenham - Arsenal.

Tottenham - Arsenal GG


Cotă 1.65


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol