​Manchester United - Manchester City, meci contând pentru etapa a 20-a din campionatul Angliei, este programat, sâmbătă, de la ora 14:30, pe Old Trafford, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Manchester Derby, o rivalitate începută în 1878 şi care împarte oraşul în două culori, roşu şi albastru, revine într-un moment în care ambele echipe visează cu ochii deschişi la câştigarea titlului în Premier League.

Manchester United este pe locul 4 în clasament, cu 35 de puncte după 17 meciuri, la nouă puncte în urma liderului Arsenal, căruia i-a şi administrat, de altfel, singura înfrângere de până acum, 3-1 pe Old Trafford.

Echipa lui Erik ten Hag este de neoprit după despărţirea de Cristiano Ronaldo şi vine după patru victorii consecutive în campionat, 3-0 cu Nottingham şi tot 3-0 cu Bournemouth (ambele acasă), 2-1 cu Fulham şi 1-0 cu Wolverhampton (ambele în deplasare).

Între timp, „diavolii” au ajuns şi în semifinalele EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), unde vor juca o „dublă” cu Nottingham Forest, după ce au trecut de Burnley cu 2-1 în optimile de finală şi de Charlton Athletic cu 3-0 în sferturile de finală, de fiecare dată pe teren propriu.

Totodată, Manchester United s-a calificat şi în 16-imile de finală ale FA Cup (Cupa Angliei), după ce a trecut, la începutul lunii, de Everton, scor 3-1 pe Old Trafford.

Manchester United suferă însă la capitolul eficacitate, având doar 27 de goluri marcate, cele mai puţine din Top 6 (golgheterul echipei este Marcus Rashford, cu şapte reuşite), iar pe Old Trafford a avut un singur eşec în acest sezon, în chiar prima etapă (1-2 cu Brighton), după care le-a învins, printre altele, pe Arsenal, Liverpool şi Tottenham.

Manchester City ocupă locul 2, cu 39 de puncte după 17 partide, cu cinci puncte mai puţine decât liderul Arsenal, şi se prezintă la derby-ul oraşului după înfrângerea surprinzătoare din EFL Cup de miercuri, 0-2 în deplasare cu Southampton (ultima clasată în Premier League).

În schimb, în FA Cup, „cetăţenii” au făcut instrucţie cu Chelsea, pe Emirates, scor 4-0, şi s-au calificat în 16-imile de finală ale competiţiei.

În campionat, echipa lui Pep Guardiola a bifat două victorii (3-1 cu Leeds United şi 1-0 cu Chelsea, ambele în deplasare), un egal (0-0 acasă cu Everton) şi o înfrângere (1-2 pe teren propriu cu Brentford) în ultimele patru meciuri.

Manchester City are cea mai buna ofensivă din Premier League, cu 45 de goluri marcate, golgheterul echipei şi al campionatului fiind Erling Haaland, cu 21 de reuşite.

Ultimul meci direct între cele două echipe s-a disputat pe 2 octombrie 2022, în turul actualei stagiuni din Premier League, când Manchester City s-a impus în faţa lui Manchester United, pe teren propriu, cu 6-3 (Foden 8, 44, 73, Haaland 34, 37, 64 / Antony 56, Martial 84, 90+1).

Superbet oferă cota 1,65 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Manchester United - Manchester City.

Manchester United - Manchester City. GG


Cotă 1.65


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol