Napoli - Juventus, meci contând pentru etapa a 18-a din campionatul Italiei, este programat, vineri, 13 ianuarie, de la ora 21:45, pe San Paolo, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Maksim Konstantinov/SOPA Image / Shutterstock Editorial / Profimedia

Napoli şi Juventus deschid etapa a 18-a din Serie A, cu un derby de tradiţie care aduce faţă în faţă echipele aflate pe primele locuri ale clasamentului.

Cele două echipe sunt şi reprezentantele a două lumi total diferite, una a sudului sărac, privit mereu cu milă şi compasiune (Napoli), şi una a nordului bogat, inclusiv în plan sportiv (Juventus).

Napoli este lider în Serie A, cu 44 de puncte după 17 etape, cu şapte mai multe decât adversara de astăzi, Juventus, şi vine după o înfrângere, prima în acest sezon, 0-1 cu Inter, şi o victorie, 2-0 cu Sampdoria, în cele două meciuri disputate în 2023, ambele în deplasare.

Echipa antrenată de Luciano Spalletti are cea mai bună ofensivă din campionat, cu 39 de goluri marcate (Victor Osimhen este golgheterul echipei şi al campionatului, cu 10 reuşite), şi cu a doua cea mai bună apărare, cu 13 goluri încasate (după Juventus, care a primit doar şapte).

Juventus ocupă locul 2 în clasament, cu 37 de puncte după 17 etape, la şapte puncte în urma lui Napoli, şi este în formă maximă, venind după o serie de opt victorii consecutive în Serie A, fără să primească gol, inclusiv două în 2023, 1-0 cu Cremonese (d) şi 1-0 cu Udinese (a).

Trupa lui Massimiliano Allegri este, de altfel, echipa cu cea mai bună defensivă din campionat, cu doar şapte goluri primite, dar „Bătrâna Doamnă” are şi cel mai slab atac dintre primele cinci clasate, cu doar 26 de goluri marcate, dintre care şase îi aparţin lui Dusan Vlahovic, golgheterul echipei.

Napoli a câştigat ultimele nouă meciuri de pe teren propriu, şase în Serie A şi trei în UEFA Champions League, în timp ce Juventus s-a impus în ultimele patru partide din campionat disputate în deplasare.

În stagiunea precedentă, Napoli s-a impus în faţa lui Juventus pe teren propriu, în tur, scor 2-1, pentru ca în retur, la Torino, să se consemneze un rezultat de egalitate, scor 1-1.

Superbet oferă cota 1,72 pentru pronosticul PsFX: rezultat de egalitate la pauză sau la finalul meciului Napoli - Juventus.

Napoli - Juventus PsFX


Cotă 1.72


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol