Aston Villa - Leeds United, meci contând pentru etapa a 20-a din campionatul Angliei, este programat, vineri, 13 decembrie, de la ora 22:00, pe Villa Park din Birmingham, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 2.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Aston Villa şi Leeds United deschid etapa a 20-a din Premier League, prima a returului, cele două echipe fiind clasate în partea a doua a ierarhiei, nu foarte departe de locurile retrogradabile, astfel că o victorie le-ar aduce nu doar puncte importante, ci şi linişte.

Aston Villa, locul 11 în clasament, cu 22 de puncte după 18 meciuri, vine după evoluții contradictorii în 2023, cu victorie pe terenul lui Tottenham, scor 2-0, apoi egal acasă cu Wolverhampton, scor 1-1, ambele meciuri în Premier League, şi înfrângere pe teren propriu, în FA Cup, 1-2 cu modesta Stevenage, echipă din liga a patra.

Unai Emery, instalat la finalul lui octombrie în locul lui Steven Gerrard, are un bilanţ foarte bun, cu trei victorii, un egal şi o înfrângere în cinci meciuri de campionat, chiar dacă, tot cu el pe banca tehnică, „leii” au fost eliminaţi atât din FA Cup (Cupa Angliei), cât şi din EFL Cup (Cupa Ligii Angliei).

De remarcat că Aston Villa a marcat şapte goluri în 11 meciuri de campionat sub conducerea lui Steven Gerrard, cu o medie de 0,6 goluri pe meci, iar cu Unai Emery a înscris de 13 ori în şapte partide, în toate competiţiile, cu o medie de 1,9 goluri pe meci.

Leeds United este pe locul 14, cu doar 17 puncte acumulate în 17 partide, la doar două puncte peste linia roşie, şi nu a mai câştigat de pe 5 noiembrie, 4-3 acasă cu Bournemouth în campionat.

De atunci, au urmat trei înfrângeri (una în EFL Cup) şi trei egaluri (unul în FA Cup), trupa lui Jesse Marsch fiind şi una dintre cele mai slabe echipe din Premier League în meciurile din deplasare, cu doar cinci puncte câştigate în opt meciuri.

Rodrigo, atacantul spaniol al „păunilor”, a marcat 40% din golurile lui Leeds United în Premier League până acum în acest sezon (10 din 25), doar Erling Haaland (47%) de la Manchester City şi Harry Kane (41%) de la Tottenham având o pondere mai mare de reuşite pentru echipele lor.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima dată în turul actualei ediţii de campionat, pe 2 octombrie 2022, când au remizat pe Elland Road, Leeds United - Aston Villa 0-0.

Superbet oferă cota 1,95 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Aston Villa - Leeds United.

Aston Villa - Leeds United 1

Cotă 1.95


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol