Fulham - Chelsea, meci restant al etapei a 7-a din campionatul Angliei, este programat, joi, 12 ianuarie, de la ora 22:00, pe Craven Cottage din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fulham şi Chelsea se întâlnesc într-un derby londonez de tradiţie, cu o rivalitate începută cu mai bine de un secol în urmă, chiar dacă multă vreme cele două echipe au evoluat în ligi diferite.

Fulham o primeşte pe Chelsea de pe o poziţie superioară în clasament, locul 7, cu 28 de puncte din 18 meciuri, unul surprinzător pentru o nou-promovată, şi după două victorii consecutive în acest an, ambele în deplasare, 1-0 cu Leicester în Premier League şi 2-0 cu Hull City în FA Cup.

Marco Silva, antrenorul cu care Fulham a obținut promovarea, nu se va putea baza la meciul cu Chelsea pe atacantul sârb Aleksandr Mitrovic, golgheterul echipei, cu 11 reuşite în acest sezon, suspendat după ce a primit, în etapa trecută, al cincilea cartonaş galben al stagiunii.

Chelsea traversează o perioada dificilă, aflându-se exact la jumătatea clasamentului, locul 10, cu 25 de puncte după 17 partide, şi vine după o singură victorie în ultimele opt partide din Premier League.

În 2023, Chelsea a disputat două meciuri în campionat, 1-1 cu Nottingham Forest (s) şi 0-1 cu Manchester City (a), şi unul în Cupa Angliei, 0-4 cu Manchester City (d).

Poziţia antrenorului Graham Potter, adus în locul lui Thomas Tuchel, este din ce în ce mai fragilă, mai ales că „albaştrii” sunt departe nu doar de locurile de Liga Campionilor, ci chiar de poziţiile care permit accesul în cupele europene.

În plus, Chelsea are nu mai puțin de 10 fotbalişti cu probleme medicale, printre care şi vedete ca Aubameyang, Sterling, James, Kante, Mendy, Pulisic, care nu vor evolua în partida cu Fulham.

Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în returul sezonului 2020-2021, la capătul căruia Fulham avea să retrogradeze, iar Chelsea s-a impus cu 2-0 într-un meci disputat cu doar o lună înainte ca londonezii să triumfe în UEFA Champions League, 1-0 în finala de la Porto cu Manchester City.

Superbet oferă cota 1,72 pentru pronosticul 1X: victorie pentru gazde sau rezultat de egalitate în meciul Fulham - Chelsea.

Fulham - Chelsea 1X

Cotă 1.72


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol