Manchester United - Charlton Athletic, meci contând pentru sferturile de finală ale Cupei Ligii Angliei, este programat, marţi, 10 ianuarie, de la ora 22:00, pe Old Trafford, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Manchester United, de cinci ori câştigătoare a trofeului, şi Charlton Athletic, singura echipă din League One (liga a treia) rămasă în competiţie, se întâlnesc în cel mai interesant meci din sferturile de finală ale EFL Cup.

Manchester United ocupă locul 4 în Premier League, cu 35 de puncte după 17 meciuri, cu două mai multe decât Tottenham, echipa de pe locul 5, care are însă şi un meci în plus disputat.

Echipa lui Erik ten Hag vine după o serie de şapte victorii consecutive în toate competiţiile, patru în campionat, două în EFL Cup şi una în FA Cup, dintre care două obţinute în 2023, 3-0 cu Bournemourth (a) în Premier League şi 3-1 cu Eveton (a) în Cupa Angliei.

În precedentele tururi din EFL Cup, „diavolii” au trecut de Aston Villa, scor 4-2, şi de Burnley, scor 2-0, de fiecare dată pe teren propriu.

Cel mai bun marcator al echipei în acest sezon este Marcus Rashford (25 de ani), cu 13 reuşite în toate competiţiile şi cu gol înscris în fiecare meci după revenirea de la Cupa Mondială din Qatar.

Charlton Athletic, locul 12 în League One, cu 31 de puncte după 25 de etape, se află la jumătatea distanţei dintre poziţiile pentru play-off-ul de promovare în Championship şi cele retrogradabile în League Two.

Pentru a ajunge în această fază a competiţiei, Charlton Athletic a trecut de Queens Park Rangers, 1-1 şi 5-3 la penalty-uri (a), Walsall, 1-0 (d), Stevenage, 1-1 şi 5-4 la penalty-uri (d), şi Brighton, 0-0 şi 4-3 la penalty-uri (a).

Din 20 decembrie 2022, echipa este antrenată de Dean Holden, care l-a înlocuit pe Ben Garner, demis din cauza rezultatelor sub aşteptări, iar de atunci Charlton Athletic a bifat două victorii, un egal şi o înfrângere în League One.

Ultimele meciuri directe între cele două echipe au avut loc în sezonul 2006-2007 din Premier League, când Manchester United s-a impus de două ori în faţa lui Charlton Athletic, 3-0 în tur, în deplasare, şi 2-0 în retur, pe teren propriu.

Superbet oferă cota 1,47 pentru pronosticul Pauză/Final 1/1: gazdele să conducă la pauză şi să obţină victoria în meciul Manchester United – Charlton Athletic.

Manchester United – Charlton Athletic 1/1

Cotă 1.47


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol