Athletic Bilbao - Osasuna, meci contând pentru etapa a 16-a din campionatul Spaniei, este programat, luni, 9 ianuarie, de la ora 22:00, pe San Mames, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Prima Sport 2 şi Orange Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Athletic Bilbao şi Osasuna se întâlnesc în partida care încheie etapa a 16-a din LaLiga, într-un adevărat derby al provinciilor vecine, Ţara Bascilor şi Navarra, cele două echipe fiind şi în luptă directă pentru un loc de Europa.

Rivalitatea dintre basci şi navarezi a început acum 100 de ani, când Athletic Bilbao, întărită cu jucători şi de la alte echipe din zonă, s-a impus pe San Mames cu 5-3 în faţa celor de la Osasuna, într-un meci amical disputat pe 4 noiembrie 1923.

De-a lungul timpului, cele două echipe s-au întâlnit de 82 de ori în prima ligă a Spaniei, Athletic Bilbao câştigând 41 de meciuri, iar Osasuna, doar 19, alte 22 de partide terminându-se la egalitate.

Athletic Bilbao ocupă locul 7, cu 25 de puncte după 15 etape, la doar câteva puncte în urma locurilor de UEFA Champions League, iar în ultimul meci din campionat a remizat în deplasare cu Betis Sevilla, scor 0-0.

În primul meci oficial din 2023, bascii au trecut cu 6-1 în deplasare de Eldense (liga a treia) şi s-au calificat în optimile de finală ale Copei del Rey, câştigarea acestui trofeu fiind, de altfel, unul dintre obiectivele permanente ale lui Athletic Bilbao.

Pe teren propriu, echipa antrenată de Ernesto Valverde a bifat cinci victorii, un egal şi două înfrângeri, în opt meciuri, şi vine după două succese consecutive pe San Mames, 1-0 cu Villarreal şi 3-0 cu Valladolid.

Osasuna este pe locul 9, cu 23 de puncte după 15 partide, iar în cea mai recentă etapă de campionat a pierdut cu 0-2 pe terenul celor de la Real Sociedad.

Echipa antrenată din vara anului 2018 de Jagoba Arrasate s-a calificat, la rândul ei, în optimile de finală ale Cupei Spaniei, după ce a trecut, în primul meci oficial al noului an, de Gimnastic de Tarragona, în deplasare, scor 2-1.

În cele şapte meciuri disputate în deplasare, Osasuna a bifat două victorii, două egaluri şi trei înfrângeri, în condiţiile în care a marcat doar de cinci ori.

În stagiunea precedentă, Athletic Bilbao a câştigat ambele partide cu Osasuna, 3-1 în deplasare, în tur, şi 2-0 pe teren propriu, în retur.

Superbet oferă cota 1,70 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Athletic Bilbao - Osasuna.

Athletic Bilbao - Osasuna 1

Cotă 1.70


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol