Oxford - Arsenal, meci contând pentru turul al treilea din Cupa Angliei, este programat, luni, 9 ianuarie, de la ora 22:00, pe Kassam Stadium, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Oxford şi Arsenal se întâlnesc în ultima partidă din turul trei al FA Cup, primul în care intră în competiţie şi echipele din Premier League.

Oxford United, club înfiinţat în 1893, ocupă locul 14 din 24 în League One (liga a treia engleză), cu 29 de puncte după 24 de meciuri, la 11 puncte de locurile de play-off şi la şapte puncte de poziţiile retrogradabile.

„Galbenii” aşteaptă liderul din Premier League după ce au pierdut ultimul meci din campionat, 0-1 pe teren propriu cu Exeter. De altfel, Oxford are o singură victorie în ultimele cinci meciuri şi a pierdut de cinci ori în ultimele 10 partide disputate în toate competiţiile pe teren propriu.

Oxford îl are ca antrenor, din 2018, pe Karl Robinson, un fost atacant care a evoluat doar în ligile regionale şi care s-a retras la doar 27 de ani, dar care are deja 12 ani de experienţă după ce a mai stat pe banca tehnică a lui Milton Keynes Dons (2010-2016) şi Charlton Athletic (2016-2018).

Arsenal, liderul la zi din Premier League, cu 44 de puncte după 17 etape, cu cinci mai multe decât a doua clasată, Manchester City, vine după o remiză pe Emirates, 0-0 cu Newcastle, care a pus capăt unei serii de cinci victorii consecutive în campionat.

Trupa lui Mikel Arteta are un parcurs foarte bun în deplasare, unde a câştigat şapte meciuri, a remizat o dată şi a pierdut o singură partidă, pe 4 septembrie, 1-3 cu Manchester United.

„Tunarii” sunt calificaţi şi în optimile de finală ale UEFA Europa League, după ce au câştigat o grupă cu PSV Eindhoven, Bodo/Glimt şi FC Zurich, dar au fost eliminaţi din EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), după 1-3 acasă cu Brighton.

Arsenal are în palmares 14 trofee ale FA Cup, record al competiţiei, ultimul fiind cucerit în ediţia 2019-2020.

În ultimul meci direct dintre cele două echipe, Arsenal s-a impus cu 2-0 în faţa lui Oxford, tot în turul al treilea din Cupa Angliei, ediţia 2002-2003, pe care „tunarii” aveau să o şi câştige (1-0 în finala cu Southampton).

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul Pauză/Final 2/2: oaspeţii să conducă la pauză şi să obţină victoria în meciul Oxford - Arsenal.

Oxford - Arsenal 2/2


Cotă 1.57


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol