Manchester United - Everton, meci contând pentru turul al treilea din Cupa Angliei, este programat, vineri, 6 ianuarie, de la ora 22:00, pe Old Trafford, şi va fi transmis în direct de Pro Arena.

Mingi de fotbalFoto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Manchester United şi Everton se întâlnesc în cel mai echilibrat meci din turul al treilea al FA Cup, primul în care intră în competiţie şi echipele din Premier League.

Manchester United vine după patru victorii consecutive (fără gol primit) de la reluarea competiţiilor interne după pauza prilejuită de Cupa Mondială din Qatar, trei în campionat, 3-0 cu Nottingham Forest (a), 1-0 cu Wolverhampton (d) şi 3-0 cu Bournemouth (a), şi una în EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), 2-0 cu Burnley (a).

Echipa lui Erik ten Hag a urcat, astfel, pe locul 4 în Premier League, cu 35 de puncte acumulate din 17 meciuri, tot atâtea câte are şi Newcastle United, echipa de pe locul 3, dar care a disputat o partidă în plus.

„Diavolii roşii” au şapte victorii consecutive pe teren propriu, în toate competiţiile, şi par să nu acuze pierderea lui Cristiano Ronaldo, deja prezentat oficial de Al Nassr Riad, grupare din Arabia Saudită.

De altfel, întrebat despre această mutare, Erik Ten Hag a oferit un răspuns care spune multe despre relaţia pe care a avut-o cu starul portughez: „Nu vorbesc despre trecut. Haideți să vorbim despre viitor!”.

Everton, în schimb, a ajuns în zona periculoasă a clasamentului, cu 15 puncte după 18 etape, şi vine pe Old Trafford după o înfrângere pe teren propriu în campionat, 1-4 cu Brighton.

Echipa lui Frank Lampard a câştigat doar două puncte în ultimele şase etape din Premier League, interval în care a fost eliminată şi din FA Cup (Cupa Ligii Angliei), după 1-4 în deplasare cu Bournemouth, iar poziţia fostului mare internaţional englez este tot mai fragilă.

„De când sunt aici, am fost în această situaţie de a lupta pentru evitarea retrogradării, atât anul trecut cât şi în acest sezon. Nu îmi este frică pentru postul meu, am încredere în mine, dar nu pot prezice viitorul”, a declarat Flank Lampard.

În ultimul meci direct dintre cele două echipe, disputat pe 9 octombrie 2022, în turul campionatului, Manchester United s-a impus în faţa lui Everton chiar pe Goodison Park, cu scorul de 2-1 (Anthony 15, Ronaldo 44, respectiv Iwobi 5).

Superbet oferă cota 1,47 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Manchester United - Everton.

Manchester United - Everton 1

Cotă 1.47


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol