Elche - Celta Vigo, meci contând pentru etapa a 16-a din campionatul Spaniei, este programat, vineri, 6 ianuarie, de la ora 19:30, pe Estadio Manuel Martinez Valero, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Elche şi Celta Vigo, două echipe aflate în mare criză de puncte, deschid etapa a 16-a din LaLiga, prima de campionat programată în anul 2023.

Elche este blocată de luni de zile pe locul 20, ultimul al clasamentului, cu doar patru puncte acumulate după 15 etape, la nouă distanţă de prima echipă aflată peste linia retrogradării, care este chiar Celta Vigo, ocupanta locului 17.

Echipa antrenată de Pablo Machin este într-o situaţie critică, iar salvarea de la retrogradare, după cel de-al treilea sezon consecutiv petrecut în LaLiga, pare o misiune imposibilă.

Elche nu a câştigat nici măcar un meci în această stagiune, are cel mai slab atac din campionat, cu doar 10 goluri marcate (la fel ca şi Cadiz), şi cea mai slabă apărare, cu 33 de goluri primite.

„Verzii” vin după ce au reuşit să obţină doar o remiză în ultimele cinci partide de campionat, iar în cea mai recentă a pierdut pe terenul lui Atletico Madrid, scor 0-2.

Mai mult, în primul meci din 2023, Elche a fost eliminată ruşinos din Copa del Rey, după ce a pierdut în deplasare, scor 0-1, în faţa celor de la Ceuta, echipa din Primera Division RFEF (liga a treia spaniolă).

Celta Vigo se află pe locul 17 în clasament, cu 13 puncte acumulate după 15 etape, şi vine după trei egaluri şi două înfrângeri în ultimele cinci meciuri de campionat, în cel mai recent remizând pe teren propriu, scor 1-1 cu Sevilla.

Galicienii, antrenaţi din 2 noiembrie 2022 de portughezul Carlos Carvalhal, au fost şi ei eliminaţi din Copa del Rey, după ce au pierdut cu 1-3 meciul din deplasare cu Espanyol Barcelona.

În sezonul trecut, Elche şi Celta Vigo şi-au împărţit victoriile, fiecare dintre cele două echipe reuşind să se impună pe teren propriu, cu acelaşi scor, 1-0.

Superbet oferă cota 1,95 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Elche - Celta Vigo.

Elche vs Celta Vigo
GG


Cotă 1.95


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol