Chelsea - Manchester City, meci contând pentru etapa a 19-a din campionatul Angliei, este programat, joi, 5 decembrie, de la ora 22:00, pe Stamford Bridge din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Etapa a 19-a din Premier League, ultima a turului, se încheie cu derby-ul dintre Chelsea şi Manchester City, două echipe aflate sub presiunea rezultatelor şi care se vor întâlni şi duminică, 8 ianuarie, în turul al treilea din FA Cup (Cupa Angliei).

Chelsea ocupă doar locul 10 în acest moment, cu 25 de puncte acumulate după 16 partide, şi vine după o remiză, scor 1-1, obţinută în prima zi a anului, pe terenul lui Nottigham Forest.

Anterior, londonezii reuşiseră să strângă doar două puncte în cinci meciuri de campionat, astfel că poziţia lui Graham Potter, adus în locul lui Thomas Tuchel, este din ce în ce mai fragilă, mai ales că „albaştrii” sunt departe nu doar de locurile de Liga Campionilor, ci chiar de cele care permit accesul în cupele europene.

Chelsea s-a descurcat însă bine pe Stamford Bridge, unde are o singură înfrângere, suferită împotriva liderului Arsenal (0-1), în luna noiembrie, iar în cele 16 meciuri disputate până acum în campionat a marcat doar 20 de goluri, având cea mai slabă ofensivă dintre echipele clasate pe locurile 1-10.

Manchester City este pe locul 2, cu 36 de puncte strânse din 16 meciuri, la opt puncte în urma liderului Arsenal, care a jucat însă o partidă în plus.

Echipa lui Pep Guardiola are o singură victorie în ultimele trei partide din Premier League, 1-2 acasă cu Brentford, 3-1 în deplasare cu Leeds United şi 1-1 pe teren propriu cu Everton.

Totuşi, campioana en-titre a pierdut un singur meci în deplasare în acest sezon, pe terenul lui Liverpool, scor 0-1, iar în rest a înregistrat două remize, cu Newcastle (3-3) și Aston Villa (1-1), şi patru victorii, cu West Ham United, Wolverhampton, Leicester şi Leeds United.

„Cetăţenii” îşi pun încă o dată toate speranţele în atacantul norvegian Erling Haaland, cel mai bun marcator al echipei şi al campionatului, cu 21 de goluri marcate (are 27 de reuşite în toate competiţiile).

În ultimul meci direct, disputat în EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), în noiembrie, Manchester City s-a impus pe teren propriu în faţa lui Chelsea, cu 2-0, graţie golurilor marcate de Riyad Mahrez (53) şi Julio Alvarez (58).

Superbet oferă cota 1,65 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Chelsea - Manchester City.

Chelsea - Manchester City

2
Cotă

1.65

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol