Arsenal - Newcastle, meci contând pentru etapa a 19-a din campionatul Angliei, este programat, marţi, 3 ianuarie, de la ora 21:45, pe Emirates Stadium din Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Arsenal şi Newcastle se întâlnesc în derby-ul de clasament al etapei a 19-a din Premier League, într-un meci care aduce faţă în faţă două echipe care au mari şanse să evolueze în ediţia viitoare din UEFA Champions League.

Arsenal, liderul la zi din Premier League, are 43 de puncte după 16 meciuri, cu şapte mai multe decât a doua clasată, Manchester City, şi cu nouă peste adversara de astăzi, Newcastle United, care a jucat şi o partidă în plus (17).

Echipa lui Mikel Arteta vine după o serie de cinci victorii consecutive în campionat, cea mai recentă chiar în ultima zi a anului 2022, 4-2 în deplasare cu Brighton, iar pe teren propriu are şapte succese din tot atâtea partide şi un golveraj impresionant, 22-8.

De altfel, „tunarii” au cele mai multe victorii (14) din Premier League, al doilea cel mai bun atac (40 de goluri înscrise, doar Manchester City a marcat mai multe, 44) şi a doua cea mai bună apărare (14 goluri încasate, doar Newcastle United a primit mai puţine, 11).

Newcastle este pe locul 3, cu 34 de puncte acumulate în 17 partide, şi a remizat în ultima etapă, pe 31 decembrie 2022, 0-0 acasă cu Leeds United, rezultat care a pus capăt unei serii de cinci victorii la rând în campionat.

„Coţofenele” au un parcurs remarcabil sub comanda lui Eddie Howe, mai ales după ce gruparea de pe St. James Park a fost preluată, anul trecut, de Fondul Public de Investiţii (PIF) din Arabia Saudită.

PIF, care deţine 80% din acţiunile clubului, este condus de Mohammed bin Salman Al Saud, prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, şi gestionează 368 de miliarde de euro (spre comparaţie, City Football Group, societatea controlată de şeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan şi care o deţine pe Manchester City, se bazează pe 27 de miliarde de euro).

Ultimul meci direct între cele două echipe a avut loc în returul sezonului trecut, când Newcastle s-a impus, în faţa lui Arsenal, pe teren propriu, cu 2-0, după ce, în tur, pierduse în deplasare cu acelaşi scor.

Superbet oferă cota 1,80 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Arsenal - Newcastle.

Arsenal - Newcastle 1

Cotă 1.80


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol