Brentford - Liverpool, meci contând pentru etapa a 18-a din campionatul Angliei, este programat, luni, 2 ianuarie, de la ora 19:30, pe Community Stadium, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Etapa de Anul Nou din Premier League se încheie la Londra, cu meciul dintre Brentford şi Liverpool, despărţite în acest moment de doar cinci puncte.

Brentford, una dintre surprizele plăcute ale acestei stagiuni din Premier League, a strâns 23 de puncte în cele 17 etape de până acum şi ocupă locul 10 în clasament, fiind mai aproape de locurile care duc în cupele europene decât de zona periculoasă.

Echipa antrenată de Thomas Frank are ca obiectiv evitarea retrogradării şi vine după cinci meciuri de campionat fără înfrângere, inclusiv o victorie imensă pe terenul lui West Ham United, scor 2-0, în etapa precedentă.

Totuşi, trebuie menţionat că Brentford nu a mai câştigat un meci pe teren propriu de pe 14 octombrie, 2-0 Brighton, înregistrând de atunci trei rezultate de egalitate.

Thomas Frank este la echipă din 2018, iar în vara anului 2021 a readus-o pe Brentford în prima ligă, după o absenţă de 74 de ani, astfel că şefii clubului i-au prelungit contractul până la finalul ediţiei 2026-2027.

Cel mai important jucător al „albinelor” este Ivan Toney, care are un start de sezon excelent, fiind pe locul trei în topul golgheterilor din Premier League, cu 12 reuşite.

Liverpool, locul 6 cu 28 de puncte acumulate în 16 partide, se apropie de locurile de UEFA Champions League, mai ales că a câştigat ultimele patru meciuri din campionat, iar în ultimul dintre ele s-a impus pe Anfield în faţa lui Leicester, scor 2-1.

Între timp, Liverpool l-a transferat pe Cody Gakpoo de la PSV Eindhoven, pentru 42 de milioane de euro, plus bonusuri de alte zece milioane de euro în funcţie de preformanţe, dar noul star al fotbalului olandez mai are de aşteptat până să debuteze pentru echipa lui Jurgen Klopp.

Cei mai buni marcatori ai lui Liverpool în acest sezon sunt Roberto Firmino şi Mohamed Salah, fiecare cu câte şapte goluri, în timp ce Darwin Nunez, adus în vară de la Benfica pentru 75 de milioane de euro (plus bonusuri de alte 25 de milioane de euro) a înscris cinci goluri.

În ultimul meci direct, disputat în returul sezonului precedent din Premier League, Liverpool s-a impus cu 3-0 pe teren propriu în faţa lui Brentford, după un spectaculos 3-3 în partida din tur.

Superbet oferă cota 1,55 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Brentford - Liverpool.

Brentford - Liverpool

2
Cotă

1.55

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol