Brighton - Arsenal, meci contând pentru etapa a 18-a din campionatul Angliei, este programat, sâmbătă, 31 decembrie, de la ora 19:30, pe Amex Arena, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Brighton şi Arsenal se întâlnesc în ultimul meci al etapei a 18-a, care este şi ultimul din Premier League în anul 2022.

Brighton, una dintre surprizele plăcute ale acestui tur de campionat, ocupă locul 7 în clasament, cu 24 de puncte după 15 meciuri, iar în etapa precedentă, de Boxing Day, a trecut în deplasare de Southampton, scor 3-1.

Anterior, în primul meci după pauza competiţională prilejuită de Cupa Mondială din Qatar, trupa lui Roberto de Zerbi a fost eliminată din EFL Cup, la penalty-uri, de Charlton Athletic (echipă de liga a treia).

Cel mai bun marcator al lui Brighton este Leandro Trossard, belgianul având şapte goluri în acest sezon din Premier League.

Arsenal, liderul campionatului, are 40 de puncte acumulate după 15 partide, cinci peste a doua clasată, Manchester City, şi a câştigat în etapa de Boxing Day, 3-1 pe Emirates cu West Ham United, după ce a fost condusă.

Arsenal, care va încheia anul 2022 pe primul loc, are 13 victorii, un egal şi o înfrângere în actuala stagiune din Premier League, cele cinci puncte pierdute venind în deplasare, eşec cu Manchester United şi remiză cu Southampton.

„Tunarii” lui Mikel Arteta au patru victorii şi o remiză în ultimele cinci meciuri din Premier League, iar principalii marcatori ai echipei sunt Martin Odegaard şi Gabriel Martinelli, fiecare cu câte şase goluri.

Gabriel Jesus, atacantul brazilian adus în vară de la Manchester City şi care are cinci goluri şi şase pase decisive în acest sezon, s-a accidentat la CM 2022 şi va reveni pe teren abia la finalul lunii februarie.

Arsenal are cele mai multe victorii (13), al doilea cel mai bun atac (36 de goluri înscrise, doar Manchester City a marcat mai multe, 40) şi a doua cea mai bună apărare (12 goluri încasate, doar Newcastle a primit mai puţine, 11).

În ultimul meci direct disputat între cele două echipe, Brighton s-a impus pe terenul lui Arsenal în noiembrie, în EFL Cup, scor 3-1, iar în sezonul trecut „pescăruşii” câştigat returul de la Londra cu 2-1, după remiza din tur, de pe teren propriu, scor 0-0.

Superbet oferă cota 1,30 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Brighton - Arsenal.

Brighton - Arsenal
X2
Cotă
1.30

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol