Barcelona - Espanyol, meci contând pentru etapa a 15-a din campionatul Spaniei, este programat, sâmbătă, 31 decembrie, de la ora 15:00, pe Camp Nou, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Barcelona şi Espanyol se întâlnesc în ultima zi din an în derby-ul oraşului şi al Cataloniei, de pe poziţii total diferite: gazdele se află pe locul doi în LaLiga, în timp ce oaspeţii sunt la egalitate de puncte cu Sevilla - echipă aflată pe primul loc retrogradabil.

Barcelona, locul 2 în clasament, cu 37 de puncte după 14 etape, cu unul mai puțin decât liderul Real Madrid, are 12 victorii, o remiză şi o înfrângere, suferită chiar în faţa marii rivale, 1-3 pe „Santiago Bernabeu”.

Mai mult, echipa blaugrana are al doilea cel mai bun atac din LaLiga, cu 33 de goluri marcate (Real Madrid are 35 de goluri înscrise) şi cea mai bună defensivă a campionatului (doar cinci goluri încasate), iar Robert Lewandowski, atacantul polonez adus de la Bayern Munchen, este golgheterul echipei şi al campionatului, cu 13 reuşite.

Pe teren propriu, trupa antrenată de Xavi are şase victorii şi un egal în şapte meciuri, fără să primească gol (singurul pas greşit a fost un 0-0 cu Rayo Vallecano, chiar în prima etapă).

În Europa însă, Barcelona a clacat din nou şi a ratat pentru a doua oară consecutiv calificarea în optimile de finală ale UEFA Champions League.

Espanyol ocupă locul 17, cu doar 12 puncte acumulate în 14 etape, la egalitate de puncte cu locul 18, primul retrogradabil, iar în ultimele cinci meciuri din LaLiga a înregistrat două remize şi trei înfrângeri.

În schimb, săptămâna trecută, echipa antrenată de Diego Martinez s-a impus într-un meci din turul al doilea al Cupei Spaniei, 1-0 în deplasare cu Atletico Paso, echipă din liga a cincea.

Cel mai bun marcator al lui Espanyol, care are un singur succes în deplasare în această stagiune, este Joselu, cu şapte reuşite, acesta ocupând locul cinci în topul golgheterilor din LaLiga.

Ultima întâlnire dintre cele două echipe a avut loc în returul sezonului precedent din LaLiga, când Espanyol şi Barcelona au remizat pe El Prat, scor 2-2 (Darder 40, Raul de Tomas 6 / Perdi 2, Luuk de Jong 90+6), la capătul unui meci cu trei jucători eliminaţi în prelungiri.

Superbet oferă cota 1,90 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Barcelona - Espanyol.

Barcelona - Espanyol GG


Cotă 1.90


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol