Nice - Lens, meci contând pentru etapa a 16-a din campionatul Franţei, este programat, joi, 29 decembrie, de la ora 22:00, pe Allianz Riviera, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 4 şi Prima Sport 4.

Mingi de fotbalFoto: Neil Hood/TGS Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nice şi Lens se întâlnesc în meciul care încheie etapa a 16-a din Ligue 1, prima după pauza prilejuită de desfăşurarea Cupei Mondiale din Qatar şi ultima programată în anul 2022.

Nice ocupă locul 9 în clasament, cu 20 de puncte acumulate după 16 etape, şi este departe de obiectivul propus la startul sezonului, un loc pe podium care să permită accesul în UEFA Champions League, în condiţiile în care în stagiunea precedentă a terminat pe locul 5.

Nice are al doilea cel mai slab atac din Ligue 1, cu doar 15 goluri, dar şi a doua cea mai bună apărare din campionat, cu 10 goluri primite.

Gruparea de pe Coasta de Azur, antrenată din vară de Lucian Favre, aflat la al doilea mandat după cel din perioada 2016-2018, reia competiţia după o remiză obţinută pe terenul lui Lyon, scor 1-1.

În UEFA Conference League, Nice a câştigat o grupă cu Partizan Belgrad, Koln şi Slovacko, fiind calificată direct în optimile de finală ale competiţiei.

Rareş Ilie, românul de la Nice, nu a mai jucat în campionat de nouă meciuri (la ultima apariţie, cu AC Ajaccio, de pe 11 septembrie, a bifat un singur minut, intrând în prelungiri), iar în UEFA Conference League a evoluat ultima oară pe 6 octombrie, cu Slovacko (a intrat în ultimele 24 de minute).

Lens, locul 2 după 16 etape, cu 36 de puncte opt în urma liderului Paris Saint Germain, este echipa-surpriză a acestui sezon din Ligue 1, în care a pierdut o singură dată, 0-1 în deplasare cu Lille.

Trupa pregătită de Franck Haise (locul 7 la finalul sezonului trecut) vine după şase victorii consecutive în campionat, iar înainte de întreruperea competiţiei s-a impus cu 2-1 pe terenul celor de la Reims (acasă are opt victorii din tot atâtea partide).

În sezonul trecut, cele două echipe şi-au împărţit victoriile, fiecare câştigând pe propriul teren, Nice în tur, cu 2-1, iar Lens în retur, cu 3-0.

Superbet oferă cota 1,36 pentru pronosticul X2: rezultat de egalitate sau victorie pentru oaspeţi în meciul Nice - Lens.

Nice - Lens
X2
Cotă
1.36

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol