Leeds United - Manchester City, meci contând pentru etapa a 17-a din campionatul Angliei, este programat, miercuri, 28 decembrie, de la ora 22:00, pe Elland Road, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Leeds United şi Manchester City încheie etapa de Boxig Day cu un meci care pare disproporţionat la prima vedere, dar care poate aduce multe surprize.

Leeds United ocupa locul 15 înainte de pauza competiţională provocată de Cupa Mondială din Qatar, cu 15 puncte acumulate în 14 meciuri, dar cu două victorii în ultimele trei partide de campionat, 2-1 cu Liverpool (d) şi 4-3 cu Bournemouth (a) înainte de 3-4 cu Tottenham (d).

În ciuda evoluțiilor pozitive din meciurile amintite, trupa lui Jessie Marsch se află în lupta pentru evitarea retrogradării (are doar două puncte peste linia “roşie”), iar primul meci de la reluarea sezonului va fi dificil, contra lui Manchester City, marea favorită la titlul de campioană.

Antrenorul american al “păunilor” se bazează mai mult ca niciodată pe atacantul spaniol Rodrigo, cel mai bun marcator al echipei şi al patrulea al campionatului, cu nouă reuşite.

Manchester City se afla pe locul doi în Premier League înaintea acestei etape, cu 32 de puncte acumulate după 14 meciuri (la cinci în urma liderului Arsenal), şi vine după trei victorii şi două înfrângeri în ultimele cinci partide de campionat.

Trupa lui Pep Guardiola a revenit în stil mare în competiţiile oficiale şi a trecut cu 3-2 de Liverpool (a) în optimile de finală din EFL Cup, la mijlocul săptămânii trecute.

„Cetăţenii” au cel mai bun atac din Premier League, cu 40 goluri marcate, şi dau golgheterul campionatului, Erling Haaland, atacantul norvegian care are deja 18 reuşite.

De asemenea, Manchester City are o medie de 2,85 goluri pe meci în acest sezon, dar în deplasare media este de 1,7 goluri pe meci.

Pep Guardiola şi-a prelungit contractul cu Manchester City până în vara anului 2025, precedenta înţelegere urmând a fi expirat în iunie 2023.

„Discutasem despre viitor cu soţia mea şi ideea era să termin acest sezon şi mandatul. Dar până la urmă m-au convins și voi mai continua doi ani”, a declarant antrenorul catalan.

În stagiunea precedentă, Manchester City a demolat-o pe Leeds United, 7-0 pe Etihad Stadium şi 4-0 la returul de pe Elland Road.

Superbet oferă cota 1,42 pentru pronosticul „Haaland înscrie oricând”: Haaland să marcheze indiferent de scor şi de minut în meciul Leeds United - Manchester City.

Leeds United - Manchester City Haaland


Cotă 1.42


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol