Chelsea - Bournemouth, meci contând pentru etapa a 17-a din campionatul Angliei, este programat, marţi, 27 decembrie, de la ora 19:30, pe Stamford Bridge, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: ATTILA KISBENEDEK / AFP / Profimedia

Începută de Boxing Day, etapa a 17-a din Premier League continuă astăzi cu una dintre cele mai interesante partide ale sale, în care se întâlnesc două echipe aflate în criză de rezultate.

Chelsea are un sezon de coşmar, fiind înaintea acestei etape doar pe locul 8, cu 21 de puncte acumulate în 14 meciuri, şi vine după o serie neagră de trei înfrângeri consecutive în campionat, 1-4 cu Brighton (d), 0-1 cu Arsenal (a) şi 0-1 cu Newcastle United (d).

Mai mult, trupa antrenată acum de Graham Potter, adus de la Brighton în locul lui Thomas Tuchel, a fost eliminată din EFL Cup, înainte de întreruperea campionatului pentru disputarea Cupei Mondiale din Qatar, scor 0-2 cu Manchester City (d).

Londonezii patronaţi de miliardarul american Todd Boehly s-au descurcat mai bine doar în UEFA Champions League, acolo unde au terminat pe primul loc o grupă cu AC Milan, RB Salzburg şi Dinamo Zagreb, urmând să joace în optimile de finală cu Borussia Dortmund.

Bournemouth, echipă care a încheiat sezonul precedent de Championship pe locul secund şi a obţinut, astfel, promovarea directă, ocupa locul 14 înaintea acestei etape, cu 16 puncte strânse din 15 partide, iar înainte de pauza competiţională a câştigat meciul cu Everton, scor 3-0 (a), după o serie de patru înfrângeri consecutive.

În urmă cu câteva zile, „cireşele” au fost eliminate din EFL Cup, după ce au pierdut în faţa lui Newcastle United, scor 0-1 (d).

Gruparea de pe Vitality Stadium are un nou management, fiind preluată de către miliardarul Bill Foley, din Las Vegas, tranzacţie în urma căreia mai mult de jumătate dintre cluburile Premier League au acum acționari americani, minoritari sau majoritari.

Bournemouth a suferit câteva eșecuri drastice în Premier League, printre care un neverosimil 0-9 cu Liverpool, pe Anfield (meci după care Scott Parker a fost înlocuit pe banca tehnică a echipei cu Gary O’Neil), şi are un singur succes în deplasare în acest sezon, 3-2 cu o altă nou promovată, Nottingham Forest.

Cel mai recent duel direct între cele două echipe a avut loc în returul stagiunii 2019-2020, când Bournemouth, care avea să retrogradeze la finalul sezonului, a remizat pe teren propriu cu Chelsea, scor 2-2.

Superbet oferă cota 1,35 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Chelsea - Bournemouth.

Chelsea - Bournemouth 1

Cotă 1.35


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol