Arsenal - West Ham United, meci contând pentru etapa a 17-a din campionatul Angliei, este programat, luni, 26 decembrie, de la ora 22:00, pe Emirates Stadium, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Arsenal şi West Ham United, două dintre echipele de tradiţie ale Londrei şi ale Angliei, se întâlnesc de Boxing Day în cel mai atractiv meci al etapei a 17-a din Premier League.

Arsenal, liderul la zi al clasamentului, cu 37 de puncte acumulate după 14 meciuri, cu cinci mai multe decât a doua clasată, Manchester City, a jucat ultimul meci oficial pe 12 noiembrie, 2-0 în deplasare cu Wolverhampton Wanderers.

În Premier League, echipa lui Mikel Arteta are cele mai multe victorii (12), al doilea cel mai bun atac (33 de goluri, doar Manchester City a marcat mai multe goluri, 40) şi a doua cea mai bună apărare (11 goluri primite, la fel ca Newcastle, doar Tottenham a primit mai puţine goluri, 10).

„Tunarii” sunt calificaţi şi în optimile de finală din UEFA Europa League, după ce au câştigat o grupă cu FC Zurich, PSV Eindhoven şi Bodo/Glimt, dar au ieşit din EFL Cup (Cupa Ligii Angliei), fiind eliminaţi de Brighton (scor 1-3, acasă, pe 9 noiembrie).

Din păcate pentru el, dar şi pentru echipă, Gabriel Jesus, cinci goluri şi şase pase decisive în acest sezon, s-a accidentat la CM 2022 din Qatar şi va reveni în echipa lui Arsenal abia la finalul lunii februarie.

„Este o lovitură uriașă pentru noi, evident. Este un jucător atât de important, a adus ceva foarte diferit în echipă și este imposibil să îl înlocuiești”, a declarat Mikel Arteta.

West Ham United, locul 16, cu 14 puncte acumulate în 15 partide, are un sezon dificil, iar în ultimul meci de campionat a pierdut, pe teren propriu, scor 0-2 cu cu Leicester (a treia înfrângere consecutivă în Premier League).

În EFL Cup, West Ham United a fost eliminată în 16-imile de finală de Blackburn Rovers, echipă din Championship, care s-a impus pe Stadionul Olimpic din Londra, 2-2 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, şi 10-9 la penalty-uri.

„Ciocănarii” au avut succes mai mare în UEFA Conference League, acolo unde trupa lui David Moyes a câştigat cu şase victorii din şase meciuri o grupă cu Anderlecht, Silkeborg şi FCSB, astfel că aşteaptă play-off-ul pentru a-şi afla adversarul din optimile de finală ale competiţiei.

În ultimul meci direct dintre cele două echipe, disputat pe 1 mai, în returul stagiunii trecute din Premier League, Arsenal s-a impus pe terenul lui West Ham United cu 2-1.

Superbet oferă cota 1,53 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Arsenal - West Ham United.

Arsenal vs West Ham United 1

Cotă 1.53


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol