​Aston Villa - Liverpool, meci contând pentru etapa a 17-a din campionatul Angliei, este programat, luni, 26 decembrie, de la ora 18:30, pe Villa Park din Birmingham, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1 şi Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: Neil Hood/TGS Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Premier League revine după o pauză de o lună şi jumătate, prilejuită de Cupa Mondială din Qatar, cu cel mai important eveniment din fotbalul englez, Boxing Day, care propune şi partida dintre Aston Villa şi Liverpool.

Aston Villa se află pe locul 12 în clasament, cu 18 puncte după 15 etape, fiind în plină formă înainte de întreruperea campionatului, cu trei victorii în ultimele patru meciuri în Premier League.

Unai Emery, aflat la a doua experienţă în Anglia după cea de la Arsenal, a fost numit în locul lui Steven Gerrard şi a bifat doar trei meciuri pe banca „leilor”, două în campionat, ambele câştigate, 3-1 cu Manchester United (a) şi 2-1 cu Brighton (d), şi unul în EFL Cup, pierdut, 2-4 cu Manchester United (d).

Aston Villa a câştigat trei din ultimele cinci meciuri din Premier League disputate pe teren propriu (1-0 cu Southampton, 4-0 cu Brentford şi 3-1 cu Manchester United) a remizat cu Manchester City (1-1) şi a pierdut cu Chelsea (0-2).

Liverpool este pe locul 6 în Premier League, cu 22 de puncte din 14 partide, iar la mijlocul săptămânii trecute a fost eliminată din EFL Cup, din postura de deţinătoare a trofeului, după 2-3 în deplasare cu Manchester City.

„Cormoranii”, care și-au compromis șansele la titlu încă din prima parte a sezonului, au trei victorii şi două înfrângeri în ultimele cinci meciuri din campionat, iar într-un clasament al meciurilor disputate în deplasare sunt abia pe locul 14, cu o victorie, două egaluri şi trei înfrângeri.

Liverpool a câştigat ultimele patru meciuri directe cu Aston Villa (Salah a marcat în trei dintre acestea), iar în cel mai recent s-a impus în deplasare, cu 2-1, în returul stagiunii trecute de campionat (Matip 6, Mane 65, respectiv Douglas Luiz 3).

Superbet oferă cota 1,75 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Aston Villa - Liverpool.

Aston Villa - Liverpool

2
Cotă

1.75

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol