Gaziantep - Beşiktaş, meci contând pentru etapa a 15-a din campionatul Turciei, este programat, duminică, 25 decembrie, de la ora 15:00, pe Kalyon Arena, şi va fi transmis în direct de Prima Sport 1.

Mingi de fotbalFoto: RTS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Una dintre cele mai interesante partide ale etapei a 15-a din Super Lig, prima după pauza competiţională prilejuită de Cupa Mondială din Qatar, este cea dintre Gaziantep şi Beşiktaş, două echipe care au ca obiectiv accederea în cupele europene.

Gaziantep, locul 10 în clasament, cu 16 puncte acumulate după 13 etape, a câștigat un singur meci în campionat din ultimele cinci (de două ori a pierdut, de alte două ori a terminat la egalitate).

În cel mai recent meci, disputat în 16-imile de finală ale Cupei Turciei, echipa antrenată de Erol Bulut s-a impus pe teren propriu, 3-1 cu Boluspor, echipă din liga secundă, iar internaţionalul român Alexandru Maxim a reușit un gol din penalty şi o pasă de gol.

De altfel, mijlocaşul român este vedeta celor de la Gaziantep, pentru care a marcat 36 de goluri în 84 de meciuri de campionat (38 de goluri în 90 de meciuri în toate competiţiile), iar în vară a fost dorit chiar de adversara de astăzi.

Tot la Gaziantep evoluează şi Alin Toşca, fostul fundaş al celor de la FCSB, Betis Sevilla şi PAOK Salonic.

Beşiktaş ocupă locul 8, cu 22 de puncte strânse în 13 partide, şi vine după o singură victorie în ultimele cinci meciuri de campionat, interval în care a pierdut şi derby-ul cu una din marile rivale din Istanbul, Galatasaray (1-2 pe terenul adversarei).

În cel mai recent meci, „vulturii” au trecut cu 4-2 de divizionara secundă Şanliurfaspor şi s-au calificat în optimile de finală ale Cupei Turciei, ultimul gol fiind marcat de Wout Werghorst, atacantul olandez implicat într-un scandal imens alături de Lionel Messi la Cupa Mondială din Qatar.

După locul 6 din stagiunea precedentă, Beşiktaş a ales să mizeze în acest sezon pe jucători „căliţi” în Premier League, astfel că a transferat nume importante ca Wout Weghorst, Cenk Tosun, Dele Alli, Gedson Fernandes şi Arthur Masuaku, dar rezultatele se lasă aşteptate.

Din 28 octombrie, după demiterea francezului Valerien Ismael, echipa este pregătită de Şenol Guneş, selecţionerul cu care Turcia a terminat pe locul 3 la CM 2002 din Japonia şi Coreea de Sud şi antrenorul cu care „vulturii” au câştigat două titluri, în 2016 şi 2017.

În ultimul meci direct, Beşiktaş s-a impus în faţa lui Gaziantep, la Istanbul, scor 1-0, în ianuarie, prin golul marcat de Michy Batshuayi, atacantul belgian ajuns între timp la o altă rivală din oraş, Fenerbahce.

Superbet oferă cota 1,90 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Gaziantep - Beşiktaş.

Gaziantep vs Beşiktaş

2
Cotă

1.90

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol