Celtic Glasgow - St. Johnstone, meci contând pentru etapa a 18-a din campionatul Scoţiei, este programat, sâmbătă, 24 decembrie, de la ora 14:30, pe Celtic Park din Glasgow.

Mingi de fotbalFoto: Ricardo Larreina / Shutterstock Editorial / Profimedia

Celtic Glasgow şi St. Johnstone, două echipe în formă, se întâlnesc în cel mai interesant meci al etapei a 18-a din Scottish Premiership, care îi pune la grea încercare până şi pe cei mai experimentaţi pariori.

Celtic Glasgow, liderul detaşat al campionatului scoţian, are 48 de puncte acumulate în 17 meciuri, cu șase mai multe decât a doua clasată, marea rivală Glasgow Rangers.

Echipa antrenată din vara anului 2021 de Ange Postecoglou, un australian născut în Grecia, a câştigat 16 partide de campionat şi a pierdut una singură (pe 18 septembrie, 0-2 în deplasare cu St. Mirren).

După pauza competiţională prilejuită de Cupa Mondială din Qatar, Celtic Glasgow a revenit în forţă în Scottish Premiership şi a câştigat două partide, 1-0 în deplasare cu Aberdeen şi 2-1 acasă cu Livingston (restanţă), ajungând la 10 victorii consecutive în campionat.

Kyogo Furuhashi, japonezul adus acum un an şi jumătate de la Vissel Kobe pentru 4,5 milioane de lire, este cel mai bun marcator al lui Celtic Glasgow în campionat, cu 10 goluri, două mai puţine decât a înscris în toată stagiunea precedentă.

St. Johnstone, locul 5 în clasament, cu 24 de puncte după 17 etape, vine pe Celtic Park după o serie invincibilă de şase meciuri, în care a bifat patru succese, inclusiv un 2-0 cu Glasgow Rangers pe teren propriu, şi două rezultate de egalitate.

Echipa din Perth, un orăşel cu nici 50.000 de locuitori, este antrenată de un fost jucător al ei, Callum Davidson, care a evoluat pe postul de fundaş stânga şi a strâns 19 selecţii şi pentru echipa naţională a Scoţiei.

În singurul meci jucat de la reluarea campionatului, St. Johnstone s-a impus cu 2-1 pe terenul lui Ross County, reuşind să întoarcă scorul doar după ce gazdele au rămas în 10 oameni.

În ultimul meci direct, disputat pe 8 octombrie, Celtic Glasgow s-a impus cu scorul de 2-1 în faţa lui St. Johnstone, în deplasare, după ce în partida precedentă, jucată pe teren propriu, a câştigat cu un şocant 7-0.

Superbet oferă cota 2,10 pentru pronosticul „peste 3,5 goluri”: cel puţin patru goluri marcate în meciul Celtic Glasgow - St. Johnstone.

Celtic Glasgow vs St. Johnstone
Peste 3.5 goluri


Cotă 2.10


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol